Контракти.ua

1461  —  23.05.21
Кому не можна їсти кабачки
Кому не можна їсти кабачки

Кабачки - овоч, яким ми насолоджуємося, як тільки він з'являється у продажу: з кабачків можна приготувати багато смачних страв, до того ж він корисний. У ньому міститься багато калію, кальцію, фосфору, магнію, заліза, вітамінів.

Однак далеко не всім кабачок буде корисний!

Кому і в яких випадках не слід вживати кабачки

  • Людям з виразкою і гастритом, особливо в період загострення.
  • При проблемах з жовчним міхуром або печінкою.
  • Протипоказаннями до вживання кабачків вважаються ниркові захворювання, пов'язані з порушеннями виведення калію. Так як солі калію, які містяться в кабачках, можуть відкладатися в нирках і формувати камені.
  • При вагітності кабачок не можна їсти жінкам з підвищеною секрецією шлункового соку і явищами ниркової недостатності.

Кабачки під час приготування вбирають багато масла, що може привести до нетравлення і навіть отруєння, якщо масло поганої якості.

Статьи по теме
Якщо кабачки переросли, готуємо з них смачні оладки за 15 хвилин
Якщо кабачки переросли, готуємо з них смачні оладки за 15 хвилин

Рецепт пишних смачних оладок із перерослих кабачків.
07.09 — 907

Кабачки, запечені з сиром: рецепт легкої та корисної страви
Кабачки, запечені з сиром: рецепт легкої та корисної страви

Кабачки, запечені з сиром у духовці, готуються без олії та майонезу, страва виходить легкою, поживною й корисною.
23.06 — 2066

Хрусткі кабачки у пивному клярі: рецепт смачної закуски до обіду
Хрусткі кабачки у пивному клярі: рецепт смачної закуски до обіду

Кабачки - один з найпоширеніших та корисних овочів. З нього можна приготувати безліч страв, від салатів до локшини і навіть овочевих фрикадельок. Один з найпростіших варіантів, який зекономить час та зусилля є приготування кабачків в клярі, що надає страві незабутнього смаку.
06.06 — 960