1461 — 23.05.21
Кому не можна їсти кабачки
Кабачки - овоч, яким ми насолоджуємося, як тільки він з'являється у продажу: з кабачків можна приготувати багато смачних страв, до того ж він корисний. У ньому міститься багато калію, кальцію, фосфору, магнію, заліза, вітамінів.
Однак далеко не всім кабачок буде корисний!
Кому і в яких випадках не слід вживати кабачки
- Людям з виразкою і гастритом, особливо в період загострення.
- При проблемах з жовчним міхуром або печінкою.
- Протипоказаннями до вживання кабачків вважаються ниркові захворювання, пов'язані з порушеннями виведення калію. Так як солі калію, які містяться в кабачках, можуть відкладатися в нирках і формувати камені.
- При вагітності кабачок не можна їсти жінкам з підвищеною секрецією шлункового соку і явищами ниркової недостатності.
Кабачки під час приготування вбирають багато масла, що може привести до нетравлення і навіть отруєння, якщо масло поганої якості.