Контракти.ua

502  —  30.04.21
Незвична добірка книг на вихідні від телеведучого Віталія Школьного
Незвична добірка книг на вихідні від телеведучого Віталія Школьного

Попереду чимало вихідних, а це прекрасний час для того, щоб прочитати нову книгу вважає телеведучий каналу «Україна» новин «Сьогодні» Віталій Школьний. Він зробив власну добірку незвичних, на перший погляд, книг, які є хорошою знахідкою для читачів, що в пошуках нових вражень, знань та корисного досвіду.

Так, перша книга, яку дуже радить почитати Віталій Школьний, - це відома повість «Кола Брюньон» французького автора Ромена Роллана.

«Сама повість про столяра на ім'я Кола. Він витесує меблі, знаходить спільну мову з несамовитою дружиною, має чотирьох синів, доньку і онуку. У Франції в той час лютує чума! Нічого не нагадує? Роллан нагороджений Нобелівською премією з літератури «за любов до істини». Гляньте хоча би першу сторінку тексту, аби відчути, в яку вишукану, просту й зрозумілу форму загорнута ця істина», - розповідає телеведучий.

Друга книга, яку він не стомлюється радити знову і знову, це «Пиши, скорочуй. Як створити дієвий текст».

«Пиши, скорочуй» у помаранчевій палітурці з білим драконом уже є в хорошому українському перекладі. 440 сторінок про те, як писати зрозуміло, захопливо і так, аби вам повірили. На перший погляд, навчальний текст такого обсягу опановується з місяць. Поглинете слово до слова за вихідні. «Пиши, скорочуй» переверне ваші уявлення про тексти написані й озвучені, а ще будете багато усміхатися від кількості словесного лахміття, що нас оточує», - повідомляє Віталій Школьний.

Не менш цікавою, за словами ведучого, є книга «Котятки». Він охарактеризував її, як книгу-провокацію, авторкою якої є Олена Стриж.

«За третю рекомендацію в Середні віки горів би у вогнищі інквізиції, та й нині ризикую отримати хейту від окремих персонажів. «Котятки» – це короткий, еротичний, з нотками розпусти, любовний роман. Дві подруги Оля і Алла люблять коней і жити не можуть одна без одної у всіх сенсах. Яка вона, звідки береться і чи є нормальною любов та пристрасть юних кралечок? Одразу попереджаю – сам текст і літературний хист авторки на любителя. Свіжа провокативна історія прочитається за вечір і, мабуть, нагадає про терпимість в цей грізний коронавірусний час», - резюмує ведучий.

 

Статьи по теме
Ведучі каналу «Україна» влаштували зворушливий флешмоб
Ведучі каналу «Україна» влаштували зворушливий флешмоб

21 січня у світі відзначали Міжнародний день обіймів. Ведучі каналу «Україна» підтримали цікаву традицію та поділились світлинами, де обіймають найрідніших.
24.01.22 — 1349

Віталій Школьний відзначає професійний ювілей: «За десятиріччя стали більше, ніж командою»
Віталій Школьний відзначає професійний ювілей: «За десятиріччя стали більше, ніж командою»

Ведучий ранкових випусків новин «Сьогодні» відверто розповів про те, як приєднався до команди каналу «Україна» восени 2011 року та свій шлях від редактора міжнародної кореспондентської мережі департаменту інформаційного мовлення до ведучого прямих ефірів.
26.10.21 — 686

Украине прогнозируют солнечный уикенд, следующая неделя принесет дожди
Украине прогнозируют солнечный уикенд, следующая неделя принесет дожди

На выходных 9-10 октября на всей территории Украины будет теплая погода с переменной облачностью, температура в среднем 12-14°, а со следующей недели ожидаются дожди.
09.10.21 — 845