Традиційна великодня випічка в 2021 році подорожчала на 21%. Але і на ній можна заощадити.
Як показав експеримент, бісквітна паска-обманка стане всього у 17 гривень, тоді як традиційна дріжджова – більш ніж у 35 гривень. Є тільки один мінус – втрата у смаку. Але чи така вона істотна, як здається? Про це новини «Сьогодні» на каналі «Україна» запитали у пересічних українців. Виявилося, що навіть дешеву паску можуть сприйняти як дорогу.
З чого складаються наші паски? В обидві кореспондентка додала родзинки в сиропі. Але в дорогу поклала великі, а в дешеву – маленькі. Тісто різниться сильніше: у бісквітне йдуть тільки яйця, борошно, цукор і трохи ванілі. Для дорогої паски використовуються дріжджі, молоко, жовтки, борошно, вершкове масло, цукор і мед.
З решти білків зробили швейцарську меренгу, щоб використовувати її як глазур. Прикраси на обох пасках майже однакові.
З готовими стравами ми вийшли на вулицю, щоб запитати у людей, яка з пасок, на їхню думку, домашня, а яка – з магазину. Майже всі, хто скуштував, бісквітну паску вважали домашньою, а справжню, на жовтках – магазинною. З пантелику людей збивала дешева посипка, але дріжджова паска все одно виявилася смачнішою.