У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Лілія Ребрик і Григорій Герман з’ясували, яка м’ясна страва ідеально доповнить великодній кошик. Саме м’ясо, запечене в тісті за давнім українським рецептом – стане справжньою прикрасою вашого столу. Крім того, ведучі розповіли, яку частину свинини краще обрати для такого рецепту та скільки часу її потрібно запікати.
Одним із найважливіший складових традиційного великоднього кошика є м’ясо. І для святкового столу воно має бути просто ідеальним. Для цього краще взяти підчеревок або стегно. Кількість обирати вам, наприклад, для 4-х персон вистачить 1 кг.
Щоб приготувати м’ясо за традиційним українським рецептом, слід спершу замісити прісне тісто. Для цього потрібно змішати 300 г борошна, дрібку солі, 100 мл води і кілька ложок рослинної олії. Воно має бути за консистенцією трохи тугим.
М’ясо промити під проточною водою, промокнути серветками, зробити надрізи, в які запхнути шматочки лаврового листя і часнику. А далі щедро натерти шмат м’яса спеціями за смаком.
Розкатати тісто якомога тонше і загорнути в нього м’ясо. Далі зробити в тісті кілька отворів. Викласти на деко і запікати в духовці при температурі 230 градусів протягом години, далі знизити температуру до 180, а ще через годину – до 160-ти.
Через 3 години дістати страву з духовки і зробити невеликі надрізи, щоб витік зайвий жир, і можна розкривати хлібину – м’ясо готове.
Така страва стане справжньою прикрасою великоднього кошика, якщо покласти її біля паски, писанок і сала.