Контракти.ua

702  —  26.04.21
У «Ранку з Україною» розповіли, як приготувати ідеальну м’ясну страву до великоднього столу
У «Ранку з Україною» розповіли, як приготувати ідеальну м’ясну страву до великоднього столу

У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Лілія Ребрик і Григорій Герман з’ясували, яка м’ясна страва ідеально доповнить великодній кошик. Саме м’ясо, запечене в тісті за давнім українським рецептом – стане справжньою прикрасою вашого столу. Крім того, ведучі розповіли, яку частину свинини краще обрати для такого рецепту  та скільки часу її потрібно запікати.

Одним із найважливіший складових традиційного великоднього кошика є м’ясо. І для святкового столу воно має бути просто ідеальним. Для цього краще взяти підчеревок або стегно. Кількість обирати вам, наприклад, для 4-х персон вистачить 1 кг.

Щоб приготувати м’ясо за традиційним українським рецептом, слід спершу замісити прісне тісто. Для цього потрібно змішати 300 г борошна, дрібку солі, 100 мл води і кілька ложок рослинної олії. Воно має бути за консистенцією трохи тугим.

М’ясо промити під проточною водою, промокнути серветками, зробити надрізи, в які запхнути шматочки лаврового листя і часнику. А далі щедро натерти шмат м’яса спеціями за смаком.

Розкатати тісто якомога тонше і загорнути в нього м’ясо. Далі зробити в тісті кілька отворів. Викласти на деко і запікати в духовці при температурі 230 градусів протягом години, далі знизити температуру до 180, а ще через годину – до 160-ти.

Через 3 години дістати страву з духовки і зробити невеликі надрізи, щоб витік зайвий жир, і можна розкривати хлібину – м’ясо готове.

Така страва стане справжньою прикрасою великоднього кошика, якщо покласти її біля паски, писанок і сала.

 

Статьи по теме
Фісташковий чизкейк: рецепт улюбленого десерту
Фісташковий чизкейк: рецепт улюбленого десерту

Цей фісташковий чизкейк вражає своєю простотою приготування та вишуканим смаком. Поєднання кремового сиру, хрусткої скоринки та ніжної горіхової нотки створює ідеальну гармонію.
15.12 — 155

Кутя на Різдво: п'ять рецептів головної страви зимових свят з різних регіонів України
Кутя на Різдво: п'ять рецептів головної страви зимових свят з різних регіонів України

Кутя на Різдво: п'ять рецептів головної страви зимових свят з різних регіонів України.
14.12 — 219

Салат з куркою, картоплею, яйцями та сиром: новорічний рецепт
Салат з куркою, картоплею, яйцями та сиром: новорічний рецепт

Приготуйте ніжний, ситний салат з доступних і простих продуктів.
14.12 — 199