Щоб додати сонячному весняному ранку трохи екзотики, відомий кулінар Григорій Герман підготував рецепт найпопулярнішої мексиканської страви – тако. В авторській рубриці «Смачний ранок» програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» ведучий розповів, чим замінити екзотичні інгредієнти.
Для приготування тако за рецептом ведучого каналу «Україна» вам знадобляться:
Тісто:
Борошно пшеничне – 200 г
Масло вершкове – 50 г
Вода – 120 мл
Сіль – 1 ч.л.
Начинка:
Свинина – 400 г
Яблуко – 1 шт.
Оцет винний – 2 ст.л.
Цибуля – 1 шт.
Ананас – 1 банка
Листя салату – 200 г
Лайм – 2 шт.
Кінза, чилі мелений, коріандр, паприка, чорний перець
Для тіста розтерти борошно з вершковим маслом, додати воду та сіль і замісити пружне тісто. Відкласти його на годину.
М’ясо нарізати, як на відбивні. Для маринаду змішати олію і по чайній ложці паприки, меленого чилі, чорного перцю та коріандру. Перемішати. Додати м’ясо і залишити маринуватись протягом 20-30 хвилин.
Зрізати верхівку і низ яблука. Посередині вставити дерев’яні палички. Нанизати замариноване м’ясо, зверху надіти кілька кілець ананасу. Відправити в духовку, розігріту до 200 градусів, на 30 хвилин.
Тісто розділити на невеличкі шматочки, які розкатати в тоненькі коржики. Смажити на сухій розігрітій пательні. Готові теплі коржики загорнути у пергаментний папір.
Подрібнити листя салату і цибулю, яку слід залити соком лайму. Нарізати ананаси. Готове м’ясо нарізати таким чином, як це роблять для шаурми. У коржики викласти рівну кількість начинки і додати дольку лайму. Смачного!