Контракти.ua

779  —  31.03.21
Григорій Герман розповів, як приготувати українську інтерпретацією традиційної мексиканської страви – буріто
Григорій Герман розповів, як приготувати українську інтерпретацією традиційної мексиканської страви – буріто

В авторській рубриці «Смачний ранок» Григорій Герман поділився рецептом мексиканської страви – буріто, адаптованої до українських продуктів. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» відомий кулінар розповів, як всього за 30 хвилин приготувати екзотичну страву, яку можна розібрати на три різні рецепти.

Буріто – коржик із начинкою по-мексиканськи. Ця страва неймовірно смачна, до того ж, як виявилось, готується дуже швидко та легко, а замінити незвичні мексиканські інгредієнти – тортілью та кактус у начинці можна доступними для українців продуктами.

Для приготування буріто за рецептом ведучого каналу «Україна» вам знадобляться:

Курячі стегна – 4 шт.

Апельсиновий сік – 250 мл

Паприка, мелений імбир і часник

Капуста пекінська – 1 шт.

Цибуля червона – 1 шт.

Олія оливкова – 2 ст.л.

Лаваш тонкий – 1 шт.

Авокадо – 1 шт.

Коктейльні помідори – 2 шт.

Чилі – 1 шт.

Лайм – 1 шт.

Сир фета – 50 г

Кінза, сіль і перець

Спочатку слід замаринувати курячі стегна у мексиканському стилі. Для цього додати до м’яса паприку, сушений часник, імбир і сіль. Добряче змастити спеціями курку. Залити апельсиновим соком і додати трохи рослинної олії. Відкласти на годинку маринуватись. А після цього відправити курку в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.

Для соусу гуакамоле треба дістати ложкою м’якоть авокадо, порізати його кубиками. Подрібнити помідори та половинку червоної цибулі, додати їх до авокадо і вичавити сік з половини лайму. За допомогою виделки довести авокадо до стану пюре. Поперчити та посолити, додати подрібнену кінзу. Ретельно перемішати соус.

Другу половинку цибулі нарізати напівкільцями, додати сіль, оцет і сік половини лайму. Залишити маринуватись.

Капусту нашинкувати, перець чилі очистити від зерен і нарізати тонкими смужками. Готову курку дістати з духовки. Зняти шкірочку, а м’ясо обібрати та залишити у соусі.

Тонкий круглий лаваш викласти на дощечку і розрізати від середини до одного краю. На одну умовну четвертину лавашу викласти фету, на другу – гуакамоле, на третю – капусту з чилі, а на четверту – м’ясо. Загорнути частини по черзі. Прикрасити маринованою цибулею. Смачного!

 

Статьи по теме
Фісташковий чизкейк: рецепт улюбленого десерту
Фісташковий чизкейк: рецепт улюбленого десерту

Цей фісташковий чизкейк вражає своєю простотою приготування та вишуканим смаком. Поєднання кремового сиру, хрусткої скоринки та ніжної горіхової нотки створює ідеальну гармонію.
15.12 — 155

Кутя на Різдво: п'ять рецептів головної страви зимових свят з різних регіонів України
Кутя на Різдво: п'ять рецептів головної страви зимових свят з різних регіонів України

Кутя на Різдво: п'ять рецептів головної страви зимових свят з різних регіонів України.
14.12 — 219

Салат з куркою, картоплею, яйцями та сиром: новорічний рецепт
Салат з куркою, картоплею, яйцями та сиром: новорічний рецепт

Приготуйте ніжний, ситний салат з доступних і простих продуктів.
14.12 — 194