На зіркову кухню до Марії Мельник прийшов популярний актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв. У рубриці «Смачний ексклюзив» програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» артист пригадав своє перше кохання та поділився рецептом улюбленої страви дитинства.
Зірка українського кіно Ахтем Сеітаблаєв народився в Середній Азії. Там майбутній актор ріс, вчився, а також вперше пізнав кохання.
«3-4-й клас – це було дуже пристрасне кохання та драматичне. Наприклад, ми почали сперечатись і домовились, що я прийду на побачення о другій ночі до її воріт. Першу ніч проспав я. Другу – кохана. На третю ніч ми таки зустрілись. Після чого додому я повернувся близько п'ятої ранку і нікого не застав у хаті. Хтось прокинувся і побачив, що дитини вдома немає. Я уявляю їхній стан, тому що повернулись вони приблизно через півтори години, а я був уже в ліжку – зробив вигляд, що я міцно сплю. Батько мені нічого не сказав», – пригадав Ахтем Сеітаблаєв у програмі «Ранок з Україною».
І хоча перше кохання артиста вже давно в минулому, такі спогади лишаються назавжди. Як і улюблені страви дитинства, одною з яких Ахтем поділився в ефірі каналу «Україна».
«Смажений перець у кулінарній традиції кримських татар – це дуже важлива їжа. Я пам’ятаю цю страву з дитинства, мама готувала її на пательні надзвичайно смачно», – коментує актор.
Для приготування запечених перців від Ахтема Сеітаблаєва знадобляться:
Болгарський перець – 6 шт.
Помідори – 4 шт.
Петрушка – 1 гілка
Базилік – 1 гілка
Анчоуси – 6 шт.
Моцарела – 1 велика куля
Оливкова олія – 50 мл
Сіль і перець
Полити перці олією та запекти їх у духовці. Тим часом нарізати кубиками помідори та змішати їх із петрушкою, базиліком і панірувальними сухарями. Додати сіль та перець. Перці дістати з духовки, очистити від насіння та нафарширувати сумішшю. Покласти у кожний перець по анчоусу та посипати натертою моцарелою. Відправити перці в духовку ще на десять хвилин. Смачного!