950 — 18.07.20
Літня випічка: сирний пиріг з абрикосами
В сезон свіжих абрикосів неодмінно приготуйте сирний пиріг з начинкою з цих смачних плодів.
Це ідеальна випічка як для домашнього чаювання, так і для приходу гостей: смачна, пишна, і душевна!
Інгредієнти для сирного пирога з абрикосами:
Для тіста
- Борошно - 250 г
- Масло вершкове - 125 г
- Яйце - 1 шт
- Цукор - 60 г
- Розпушувач тесту - 0,5 ч. Л.
- Сіль - 1/4 ч. Л.
- Вода - 50 г
Для начинки
- Сир - 400 г
- Йогурт - 200 г
- Яйце - 2 шт
- Цукор - 5 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний - 1 ст.л.
- Ванілін - 0,5 ч. л.
- Абрикос - 8 шт
- Джем абрикосовий - 150 г
Спосіб приготування:
- Борошно просіяти в глибоку миску, додати шматочки масла, яйце, цукор, розпушувач, сіль і воду. Замісити гладке тісто.
- Тісто покласти у форму, розрівняти, зробити високі бортики і поставити на 1 годину в холодильник
- Готуємо начинку. Жовтки відокремити від білків. Сир висипати в миску, додати яєчні жовтки, кукурудзяний крохмаль, йогурт (сметану), цукор, ванілін, збити
- Окремо збити білки в міцну піну Акуратно ввести білкову масу в сирну, перемішати.
- Вийняти форму з коржем з холодильника, змастити її абрикосовим джемом і потім покласти рівномірним шаром сирну начинку.
- Абрикоси очистити від кісточок, розрізати навпіл і викласти на начинку
- Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько години. Готовий пиріг залишити охолонути та потім можна подавати.