Контракти.ua

823  —  07.09.19
Данилюк - о незаконной добыче янтаря: Запреты не работают
Данилюк - о незаконной добыче янтаря: Запреты не работают

Секретарь Совета национальной безопасности и обороны Украины Александр Данилюк считает, что с незаконной добычей янтаря можно бороться только путем легализации бизнеса и контроля за ним.

Об этом Данилюк заявил в интервью "Радио Свобода", сообщает корреспондент Укринформа.

“Запреты не работают. У нас сейчас запрещено казино. У нас много что запрещено. А как только что-то запрещено, на этом сидят либо криминальные элементы, а также и правоохранительные органы. Поэтому запрещать - означает, что кто-то кормится. Например, лес-кругляк - тоже экспорт запрещен, но он происходит, на этом тоже кто-то зарабатывает. Поэтому единственный ответ — это легализация и контроль. И это единственное, что может государство делать”, - сказал Данилюк.

В то же время он подчеркнул эффективности контроля и правильности модели легализации.

“Это единственный путь. Параметры можно изменять. На запрете ничего не держится”, - подчеркнул секретарь СНБО.

Как сообщалось, Президент Владимир Зеленский 4 сентября внес в Верховную Раду законопроект об усилении уголовной ответственности за незаконную добычу или перемещения янтаря через границу. В Уголовном кодексе, согласно проекту, появляется новая статья 240-1 – "Незаконная добыча янтаря".

Статьи по теме
Великі гроші: десятка найпопулярніших бізнесових медіа в Україні
Великі гроші: десятка найпопулярніших бізнесових медіа в Україні

Функціонування українського бізнесу під час війни, виклики підприємців, розвиток своєї справи та масштабування на міжнародному ринку, діджиталізація та оптимізація роботи, релокація бізнесу та перепрофілювання відповідно до вимог часу, інвестиції з-за кордону та нові стартапи —  про це українці щодня читають у бізнесових медіа.
28.09.23 — 607

«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», –  заява компанії
«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», – заява компанії

Понад 14 місяців із початком повномасштабного військового вторгнення російської армії до України група компаній BROCARD була об’єктом регулярних інформаційних атак. Численні перевірки діяльності BROCARD не виявили жодних порушень. Станом на сьогодні правоохоронні органи не мають до компанії жодних претензій – судові справи закрито. Про це повідомляють у «Брокард-Україна».
16.05.23 — 5505

Польські та турецькі бренди вже повернулися на ринок України, невдовзі прийдуть й інші - експерт
Польські та турецькі бренди вже повернулися на ринок України, невдовзі прийдуть й інші - експерт

В Україні незабаром можуть відновити роботу бренди, які призупиняли її через війну.
15.08.22 — 1144