Фабрика з виробництва картопляних чіпсів «ЛЮКС» у Київській області, с. Старі Петрівці, отримала найвищу оцінку з якості та безпечності продукту відповідно до міжнародних стандартів.
23 жовтня 2009 року на Вишгородській філії ЗАТ «Крафт Фудз Україна» у Київській області успішно завершився сертифікаційний аудит системи управління безпечністю харчових продуктів на відповідність міжнародним стандартам ISO 22000-2005, а також FSSC 22000-2009 відповідно до вимог стандарту BSI PAS 220:2008.
Розроблений Британським Інститутом Стандартизації за участю таких великих компаній, як Kraft Foods, Nestle, Danone та Unilever, BSI PAS 220:2008 є новим стандартом у світі, який деталізує вимоги до розробки, впровадження та підтримки програм, що створюють необхідні умови для контролю та попередження ризиків харчових продуктів під час зберігання, виробництва і відвантаження.
Вишгородська філія ЗАТ «Крафт Фудз Україна» стала першою фабрикою у групі компаній Kraft Foods в регіоні Центральної та Східної Європи, Середньої Азії та Африки, де було проведено перевірку впровадження вимог даного стандарту аудиторською компанією DNV.
«Приємно те, що в Україні був відзначений високий рівень відповідності до вимог, а також процес впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів у цілому. Зокрема, були виділені чотири інноваційні практики, які є унікальними в регіоні», - коментує Олександр Кудрик, Директор Вишгородської філії ЗАТ «Крафт Фудз Україна».
Серед відзначених кращих практик у Вишгородській філії – такі:
1. Механізми контролю і гарантії безпеки продукції;2. Додаткові методи контролю якості (Ring-Tests) через проведення лабораторних вимірювань з метою підтвердження проведених тестувань та забезпечення належного рівня кваліфікації персоналу;
3. Щорічні зустрічі «День поля» з фермерськими господарствами, з якими співпрацює компанія з 1999 року, з метою інформування та обміну досвідом щодо впровадження кращих практик з вирощування якісної та безпечної сировини (картоплі) в Україні;
4. Регулярні зустрічі з працівниками виробництва (Green Room) з метою обговорення питань з якості та безпеки продукції, належних виробничих практик та підвищення рівня компетентності з цих питань у працівників.
«Всесвітнє визнання і широке застосування системи управління безпечністю харчових продуктів у виробничій практиці дає ряд конкурентних переваг – як для компанії на всіх етапах життєвого циклу продукту, так для партнерів, які вирощують сировину, а також, що найважливіше, для кінцевого споживача, який отримує гарантовану якість картопляних чіпсів «ЛЮКС», що є безпечним для споживання», - коментує Олександр Кудрик.
ДОВІДКА:
Вишгородська філія ЗАТ «Крафт Фудз Україна» – є найбільшим виробником картопляних чіпсів в Україні, який вирощує картоплю для промислової переробки, а також єдиним, що забезпечує себе насіннєвим матеріалом та має власну агропрограму, завдяки якій компанія отримує в середньому 60 тисяч тонн картоплі в рік.
Картопляні чіпси «ЛЮКС», які виробляються з картоплі, вирощеної в Україні, з’явилася на українському ринку у 1999 році. Сьогодні – це 10 різноманітних смаків.
ЗАТ «Крафт Фудз Україна» (КФУ) є українським підприємством, що входить до групи компаній „Крафт Фудз ”, другого в світі виробника продуктів харчування. КФУ є одним з лідерів на ринку харчових продуктів України в усіх трьох категоріях, в яких представлено продукцію компанії: кава, шоколадні вироби, солоні снеки. КФУ є одним з найбільших в Україні харчових підприємств, що працює на ринку продуктів харчування України з 1994 року. До складу підприємства входять: Тростянецька шоколадна фабрика „Україна” та Вишгородська філія по виробництву чіпсів і фасуванню кави. З 2003 року ЗАТ „Крафт Фудз Україна” відповідає за збут продукції на ринку Молдови, а з 2005 року – на ринках Білорусі, Грузії, Вірменії та Азербайджані. А з 2008 р. – ще і на ринках Казахстану, Узбекистану, Киргизтану, Таджикистану, Туркменістану та Монголії. У компанії „Крафт Фудз Україна” працює близько 1600 працівників. Торгові марки: «КОРОНА», MILKA; «ВЕДМЕДИК «БАРНІ»; «ЛЮКС»; JACOBS, CARTE NOIRE.