Контракти.ua

3775  —  07.05.15
Надія Савченко: "Не сумуйте, полюбуйтеся весною за мене, а я посиджу у цій смердючій камері…»
Надія Савченко:

Вчора Басманний суд Москви відмовився визнавати імунітет депутата ПАСЕ Надії Савченко. Суддя Карпов пийняв таке рішення. Тепер адвокати Надії сподіваються на справедливе рішення ЄСПЛ. Вчора на суді була художниця і громадська активістка Настя Рожкова, яка намагалася зафіксувати процес у малюнках. Але й це заборонили.

 

Була сьогодні у суді, де судили нашу Надію. Докази захисників були непорушні, але не для російського суду. Так як Надія є делегатом ПАСЕ вона має міжнародний імунітет на весь парламентський рік, який не дозволяє утримувати її під стражею (тим паче, що суд не виніс вирок і діє призумція невиновності) і який Росія не має право скасовувати. Всі документи були наявні, але в результаті суддя сказав, що переклад не підходить, також відмовившись перекладати на місті. Засідання завершилось тим, що Наді стало погано і викликали швидку.
Поведінка міліціонерів була хамською. Зал був місць на 25 (не рахувала). Кажуть, що спеціально завжди обирають такий, щоб не пускати людей. Сестрі Наді не дозволили взяти в зал квіти, щоб просто потримати (кажуть, на іншому процесі чоловіка, який намагався кинути затриманому квітку у коридорі били ногами), а коли жіночка поруч почала голосно сперечатись їй сказали, що вона ругається матом і взагалі не пустили в зал.Надя трималась сильною, посміхалась сестрі. Вони щось показували одна одній, але міліція стояла колом навколо клітки, а потім в коридорі підійшла і винесла її сестрі попередження, заборонивши посміхатись та жестикулювати. Мені заборонили малювати і взагалі після першої ж перерви нікого не пустили більше на засідання, окрім родичей та журналістів через те, що ми кричали у коридорі "Слава Україні!" та "Волю Надії", коли її проводили. Через те, що всі голосно обурювались такому рішенню почали вимагати документи, одну з жінок витягали з коридора під руки і вона сіла на підлогу і сказала, що нікуди не піде, бо вона нічого не порушила (ці росіянки дуже кльові, в жовто-блакитному, вишиванках і завжди ходять підтримати нашу Надю, але й справді занадто шумні). Коли Надю виводили в перший раз, вона сказала до нас: "Не сумуйте, ідіть покуріть, полюбуйтеся весною за мене, а я посиджу в цій смердючій камері...".

Автор: Настя Рожкова


Статьи по теме
У Росії скорочується кількість прихильників війни
У Росії скорочується кількість прихильників війни

У Росії скорочується кількість прихильників продовження воєнних дій в Україні.
09.11.22 — 1161

Диктатура профнепригодности. Размах и глубина
Диктатура профнепригодности. Размах и глубина "обратного отбора" в России поражает

Константин Сонин, экономист, профессор: Раз за разом возникает вопрос – как так может быть, что один человек, Путин, привёл Россию к полному краху, разорению граждан, гибели десятков тысяч солдат и сотням тысяч беженцев, а никто в его окружении этому не возражает?
30.09.22 — 1487

Российские генералы нервничают не меньше, чем российские олигархи. Долой самодержавие?
Российские генералы нервничают не меньше, чем российские олигархи. Долой самодержавие?

Виктор Небоженко: Первыми, кто почувствовал на себе тяжелую руку западных санкций, ревизии, конфискаций и ограничений были российские олигархи, которые любили жизнь на Западе не меньше, чем гордились и уважали Путина. Затем пришла очередь мощного, болезненного западного давления на ближайшее окружение Путина. Российский генералитет, развращенный другом Путина, министром обороны Шойгу, спокойно смотрел на страдание «старших товарищей» – их это сильно не задевало. «Беда» пришла с другой стороны.
12.09.22 — 1084