Контракти.ua

4368  —  12.10.14
У Ботанічному саду ім. Гришка триває фотовиставка «Лісові історії»
У Ботанічному саду ім. Гришка триває фотовиставка «Лісові історії»

7 жовтня 2014 р. в Національному ботанічному саду ім. М. М. Гришка НАН України відкрилася фотовиставка «Лісові історії», присвячена філософії відповідального ставлення до довкілля.

«Лісові історії» — це унікальний фотопроект, присвячений дбайливому ставленню до довкілля. Мета виставки — привернути увагу громадськості до FSC-сертифікації в Україні, сприяючи тим самим просуванню філософії відповідального лісокористування та необхідності збереження лісових багатств нашої країни.

Ініціаторами заходу виступили компанії PepsiCo і Tetra Pak®, діяльність яких здійснюється згідно з принципами екологічної відповідальності та сталого розвитку, у співпраці з Лісовою опікунською радою (Forest Stewardship Council, FSC), Світовим фондом природи (WWF), діловим інформаційно-новинним сайтом delo.ua та арт-проектом «ЛЕС». Партнером проекту став бренд «Садочок» компанії PepsiCo. Сік «Садочок» є одним із перших продуктів на українському ринку, для якого використали FSC-сертифіковану картонну упаковку компанії Tetra Pak. Модератором прес-сніданку, присвяченого відкриттю виставки, виступила Олександра Кольцова, лідер музичного гурту «Крихітка» та ініціатор екологічної програми з раціонального використання пластику «Торба – Природі».

Відвідувачі ботанічного саду можуть переглянути роботи відомих українських фотохудожників, які розкривають у своїй творчості актуальні теми охорони лісів і диких тварин в їхньому природному середовищі існування, дозволяють глядачеві зазирнути в найпотаємніші куточки нашої планети.

«Ми в компанії PepsiCo переконані, що сьогодні відповідальне ставлення до природи – єдина можливість, яка дозволить нам зберегти планету для майбутніх поколінь. І наше завдання як соціально відповідальної компанії – стежити за зменшенням негативного впливу на довкілля на всіх етапах життєвого циклу упаковки, у тому числі на етапі отримання сировини для її виробництва, зменшуючи обсяг пакування і заміщаючи матеріали, які негативно впливають на екологію. І ми хочемо, щоб про це знали наші споживачі», — прокоментувала Олена Чиженко, начальник відділу комунікацій компанії PepsiCo в Україні.

«Все більше споживачів і ритейлерів виявляють інтерес до компаній-виробників екологічно безпечної продукції в упаковці, що сертифікована Лісовою опікунською радою, а отже, виготовлена з матеріалів, які відповідають найсуворішим стандартам відповідального лісокористування», — зазначила Анна Таранцова, менеджер з екології та зв'язків із громадськістю компанії Tetra Pak в Україні.

«Продукція, позначена логотипом FSC, робить свої перші впевнені кроки завдяки співпраці з компаніями Tetra Pak та PepsiCo. Сподіваюся, що фотовиставка «Лісові історії» та наступні акції сприятимуть не тільки екологічному вихованню наших громадян, розвитку естетичного смаку і формуванню моральних цінностей, але й появі переконаних послідовників відповідального споживання», – так прокоментував важливість заходу Павло Кравець, представник FSC в Україні.

Після урочистого відкриття фотовиставки організатори разом із журналістами висадили дерева, які стали частиною «Альпійських лісів» в Національному ботанічному саду ім. М. М. Гришка НАН України.

Фотовиставка «Лісові історії» триватиме до 18-го листопада 2014 року. Місце її проведення обрали невипадково, адже колекції живих рослин Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка унікальні в своєму різноманітті. Вже 50 років ботанічний сад є домівкою для сотень видів рідкісних рослин і одним із найбільших садів Європи, приймаючи більше 1 мільйона гостей щороку.

Статьи по теме
Через місяці війни. В Києві відкриваються концертні зали: хто вже працює
Через місяці війни. В Києві відкриваються концертні зали: хто вже працює

У Києві відновлюють роботу концертні майданчики. Більшість заходів, які там заплановані, проводять для збору коштів на ЗСУ.
14.10.22 — 573

Продюсер
Продюсер "Голосу країни" заявив, що росіяни і білоруси не братимуть участь у шоу 1+1

Керівник департаменту Big Entertainment Shows, продюсер шоу "Голос країни-12" Володимир Завадюк прокоментував, чи братимуть надалі росіяни та білоруси участь у шоу каналу 1+1.
02.10.22 — 702

Львівська філармонія закриє сезон концертом, присвяченим пам’яті Мирослава Скорика
Львівська філармонія закриє сезон концертом, присвяченим пам’яті Мирослава Скорика

Львівська національна філармонія 13 липня запрошує на закриття концертного сезону, присвяченого видатному композитору Мирославу Скорику.
10.07.22 — 715