Контракти.ua

8960  —  07.04.14
Прохоров «похоронил» Ё-мобиль
Прохоров «похоронил» Ё-мобиль

Российский миллиардер Михаил Прохоров закрыл проект гибридного «Ё-мобиля».

 

Всю документацию и ноу-хау, связанные с автомобилем, бизнесмен продал государственному институту НАМИ за символические €1. У Прохорова останется только бренд «Ё».

Об этом сообщает Коммерсант со ссылкой на договор о передаче прав.

Под проект гибридного «Ё-мобиля» с газобензиновым двигателем и электрической трансмиссией было создано СП «Ё-Авто» (51% у ОНЭКСИМа Михаила Прохорова, 49% у холдинга «Яровит» Андрея Бирюкова). Сейчас ОНЭКСИМу принадлежит уже 85% этой компании.

Цена «Ё-мобиля» могла составить 350-500 тыс. рублей ($10-14 тыс.) Начальный объем производства планировался в 20 тыс. машин в год, было собрано 215 тыс. предварительных заявок. Бюджет проекта оценивался в €150 млн, выпуск машин должен был начаться в мае 2012 года. В 2011 году «Ё-Авто» подписало соглашение с Петербургом о строительстве завода, но сроки запуска не раз сдвигались. Теперь этот завод планируют продать.

Источники отмечают, что из-за роста цен на оборудование, связанного с ослаблением рубля, и спадом авторынка цена проект оказался нерентабельным.

 

Статьи по теме
«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», –  заява компанії
«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», – заява компанії

Понад 14 місяців із початком повномасштабного військового вторгнення російської армії до України група компаній BROCARD була об’єктом регулярних інформаційних атак. Численні перевірки діяльності BROCARD не виявили жодних порушень. Станом на сьогодні правоохоронні органи не мають до компанії жодних претензій – судові справи закрито. Про це повідомляють у «Брокард-Україна».
16.05.23 — 5505

Parimatch продовжує працювати в Україні через неліцензійний сайт
Parimatch продовжує працювати в Україні через неліцензійний сайт

Не дивлячись на те, що вже 2 роки діє Закон України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», в Україні продовжуть надавати послуги оператори грального бізнесу, які не отримали на це відповідної ліцензії. І серед них - найбільші та найвідоміші гравці цього ринку.
24.07.22 — 1030

Куратор КРАІЛ Україна Борис Баум, пов'язаний з адміністрацією Путіна, пролобіював видачу ліцензії російському 1хBet, — ЗМІ
Куратор КРАІЛ Україна Борис Баум, пов'язаний з адміністрацією Путіна, пролобіював видачу ліцензії російському 1хBet, — ЗМІ

Букмекерська корпорація з російським корінням 1XBet у розпал війни отримала в Україні ліцензію на букмекерську діяльність. У цьому їй сприяв Борис Баум, пов'язаний із заступником голови Держдуми РФ та спецпредставником Володимира Путіна Олександром Бабаковим.
21.06.22 — 718