Контракти.ua

15927  —  27.01.09
Повідомлення прес-служби НАДРА БАНКУ
Повідомлення прес-служби НАДРА БАНКУ

Кредити рефінансування НБУ, отримані НАДРА БАНКОМ на підтримання ліквідності у жовтні 2008 р. – грудні 2009 р., були спрямовані на виконання зобов’язань перед клієнтами – фізичними та юридичними особами та іншими контрагентами на зовнішніх і внутрішніх фінансових ринках.

НАДРА БАНК спростовує звинувачення про нецільове використання коштів рефінансування Національного банку України.

Кредити рефінансування НБУ, отримані НАДРА БАНКОМ на підтримання ліквідності у жовтні 2008 р. – грудні 2009 р., були спрямовані на виконання зобов’язань перед клієнтами –фізичними та юридичними особами та іншими контрагентами на зовнішніх і внутрішніх фінансових ринках.

Так, станом на 21.01.09 р. НАДРА БАНК виконав зобов’язання перед клієнтами – фізичними та юридичними особами – на загальну суму 6,4 млрд грн, у т. ч. для повернення коштів фізичних осіб за строковими депозитами на загальну суму 2 млрд грн (788 млн грн, $85 млн та 34 млн євро); виплати фізичним особам коштів на вимогу – 1,8 млрд грн (743 млн грн, $132 млн та 29 млн євро); розрахунків суб’єктів господарювання у національній валюті – 1,5 млрд грн; розрахунків за коштами небанківських та бюджетних установ – 1,1 млрд грн (720 млн грн та $51 млн).

НАДРА БАНК виконав зобов’язання перед іншими контрагентами на зовнішніх та внутрішніх фінансових ринках на загальну суму 3,6 млрд грн (у т. ч. повернено кошти, залучені на умовах синдикованої позики, у розмірі $130 млн, а також відсотки за їх користування; повернено кошти, залучені шляхом випуску банком євробондів, у розмірі $100 млн, а також відсотки за їх користування; повернено кошти, залучені від інших міжнародних фінансових інститутів на зовнішніх ринках, на загальну суму близько 1,0 млрд грн). Окрім того, Національному банку України повернено кредит рефінансування на суму 152 млн грн, а також відсотки за отриманими кредитами рефінансування та договорами прямого репо на загальну суму 176,4 млн грн. Загальна сума коштів, перерахованих НБУ, становить 334,7 млн грн; повернено кошти банкам-контрагентам, залучені на міжбанківському ринку, на загальну суму близько 1,0 млрд грн.

Таким чином, загальний розмір виконаних та повернених НАДРА БАНКОМ зобов’язань клієнтам – фізичним та юридичним особам, а також контрагентам на зовнішніх фінансових ринках – за цей період становить близько 10 млрд грн, з яких 7,1 млрд грн – за рахунок кредитів рефінансування, отриманих від Національного банку України.

Звертаємо увагу, що за офіційними даними АУБ у жовтні-листопаді 2008 р. НАДРА БАНК зберіг частку ринку за залученням депозитів фізичних осіб. Так, станом на 1.09.2008 р. вона складала 5,06%, а на 01.12.2008 р. – 5,17%.

Статьи по теме
Відбулась онлайн зустріч щодо моніторингу виконання договорів купівлі-продажу деревини
Відбулась онлайн зустріч щодо моніторингу виконання договорів купівлі-продажу деревини

5 вересня 2024 року ГС “Асоціація деревообробних підприємств України” організувала та провела для деревообробників країни вже другу онлайн-зустріч у форматі дискусійної панелі, присвячену моніторингу виконання договорів купівлі-продажу деревини. Спікерами виступили представники ліцензованих товарних бірж, які займаються організацією та проведенням торгів необробленою деревиною, а також моніторингом виконання біржових угод, біржових договорів.
06.09 — 498

На загальних аукціонах з продажу деревини на 4 квартал 2024 року реалізовано 80% деревини
На загальних аукціонах з продажу деревини на 4 квартал 2024 року реалізовано 80% деревини

Завдяки організованій торгівлі необробленою деревиною на товарних біржах, лісові ресурси служать потужним стимулом для розвитку української економіки.
27.08 — 836

Группа ТАС вкладывает миллионы в обновление производственных мощностей и внедрение инноваций
Группа ТАС вкладывает миллионы в обновление производственных мощностей и внедрение инноваций

Один из крупнейших украинских холдингов, группа ТАС, активно проводит масштабную программу по обновлению своих производственных мощностей, инвестируя значительные средства в современное оборудование и передовые технологии.
23.08 — 381