Контракти.ua

804  —  20.09.13
Вільно торгувати з Європою Україна почне вже з 2014 року
Вільно торгувати з Європою Україна почне вже з 2014 року

У Єврокомісії очікують, що поглиблена і всеохоплююча зона вільної торгівлі між Україною і ЄС запрацює у 2014 році - щойно підписану Угоду про асоціацію ратифікують Європарламент і Верховна Рада.  

Таке пояснення надав речник Єврокомісії з питань торгівлі Джон Кленсі.

«Якщо підписання відбудеться у Вільнюсі, то частина Угоди про асоціацію, яка стосується поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі, може набути чинності у 2014 році - щойно сторони її ратифікують та поінформують один одного про завершення процедури», - зазначили у Єврокомісії.

Як наголосили в офісі єврокомісара з питань торгівлі, ЄС прагне підписати Угоду про асоціацію з Україною 29 листопада на саміті у Вільнюсі.

«Ця угода містить деякі положення, особливо у частині поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі, для набуття чинності яких буде достатньо ратифікації українським парламентом і Європарламентом. Таким чином, як засвідчує стандартна практика, набуття чинності поглибленої і всеохоплюючої ЗВТ очікується після підписання угоди у Вільнюсі - щойно два парламенти дадуть на це «зелене світло», - зазначив представник Єврокомісії.
Як нагадали у Брюсселі, Угода про асоціацію Україна - ЄС набуде чинності у повному обсязі після ратифікації національними парламентами усіх 28 країн-членів ЄС, що може тривати декілька років.

За повідомленням Укрінформу.

Статьи по теме
ЗМІ дізнались, скільки втратить Україна за новим проектом безмитної торгівлі з ЄС
ЗМІ дізнались, скільки втратить Україна за новим проектом безмитної торгівлі з ЄС

В Раді ЄС оновили проект угоди, що передбачає подовження безмитної торгівлі з Україною. Зокрема, за попередніми оцінками, Київ загалом може втратити 331 млн євро у бюджеті.
27.03 — 264

Українські морські порти наростили експорт майже до довоєнного рівня
Українські морські порти наростили експорт майже до довоєнного рівня

За півроку роботи Чорноморського коридору, організованого Україною, з портів Великої Одеси 661 судно експортувало понад 20 млн тонн вантажів до 32 країн світу. З них 14,3 млн тонн - продукція українських аграріїв.
05.02 — 228

Єврокомісія пропонує продовжити
Єврокомісія пропонує продовжити "економічний безвіз" ще на рік, але зі змінами

Єврокомісія пропонує продовжити призупинення імпортних мит і квот на український сільськогосподарський експорт до Євросоюзу ще на рік, до літа 2025. Водночас вона хоче посилити захист сільськогосподарської продукції країн блоку, тож змінить правила.
31.01 — 326