Контракти.ua

1927  —  13.06.13
Нардепів найбільше хвилює тема грошей
Нардепів найбільше хвилює тема грошей

У травні 2013 року українські парламентарі зареєстрували 329 законопроектів і постанов, чверть з яких стосувалася сфери економіки, фінансів та господарства.

Про це повідомляє громадська мережа «Опора».

Прийнято Верховною Радою України 88 законів і постанов, 32 з яких призначили свята, а 17 – звільнення та обрання суддів.

Партія регіонів у травні зареєструвала 92 законопроекти та постанови, ВО «Батьківщина» – 70, ВО «Свобода» – 24, позафракційні депутати – 23 законопроекти, комуністи – 18.

Найменш активною у травні в законотворчості була фракція «УДАР» – 14 ініціатив.

«Втім, таку статистику потрібно сприймати через призму чисельності фракцій», - повідомили в «Опорі».

Депутати найбільшої опозиційної фракції ВО «Батьківщина» протягом травня зареєстрували самостійно 35 змістових законодавчих ініціатив.

Найбільше уваги парламентарі приділили темі реформування та змін у системі правоохоронних органів і судочинства (16), на другому місці оголошення свят та відзначення пам’ятних дат (8 ініціатив), у рівній мірі економіці, грошам та господарюванню і гуманітарній політиці – по 7.

Серед законодавчих ініціатив Партії регіонів – внесення змін до кодексів (Податкового, Земельного, Митного), постанови про прийняття за основу, відхилення або відправку на доопрацювання проектів законів, невелика частина стосувалась оголошення пам’ятних дат.

Найбільше у фракції – по 6 законодавчих ініціатив – напрацювали Григорій Калетнік та Володимир Макеєнко.

Законопроекти «УДАРу» мали відношення до теми фінансування розробки містобудівної документації, порядку реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців, оподаткування нерухомості. Ключовим у розрізі соціальної політики став законопроект, яким пропонується скасувати окремі норми пенсійної реформи.

У травні комуністи фактично не запропонували жодного повноцінного проекту документа, зокрема, з метою врегулювання існуючих проблем в пріоритетній для себе соціально-економічній сфері.

Лише 9 з 32 депутатів Комуністичної партії брали участь у підготовці законодавчих ініціатив, зареєстрованих у парламенті протягом місяця.

«Законопроекти «Свободи», які стосуються питань екології та природокористування, є суто формальними і стали результатом спільної роботи Комітету з питань екологічної політики, який очолює Ірина Сех», - заявили в «Опорі».

У сфері гуманітарної політики свободівці зареєстрували 4 законопроекти, переважно націлені на розвиток української книговидавничої галузі. Стільки ж документів свободівців стосується необхідності відзначення на державному рівні окремих свят та пам’ятних дат.

Статьи по теме
Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради
Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради

ЗМІ знову матимуть доступ до кулуарів Верховної ради під час пленарних засідань. Журналісти зможуть працювати у парламенті у такому ж режимі, як і під час пандемії.
вчера, 15:02 — 190

Рада зобов’язала уряд затвердити доплати військовим та внести законопроєкт про ротацію
Рада зобов’язала уряд затвердити доплати військовим та внести законопроєкт про ротацію

Йдеться про додаткові 70 тис. грн для тих, хто воює на передовій.
12.04 — 219

Законопроєкт про перезавантаження БЕБ прийняли у першому читанні
Законопроєкт про перезавантаження БЕБ прийняли у першому читанні

У Верховній Раді у першому читанні прийняли законопроект про перезавантаження БЕБ № 10439.
11.04 — 186