Контракти.ua

2726  —  18.04.13
Фесенко звинуватив опозицію в бажанні політичної дестабілізації
Фесенко звинуватив опозицію в бажанні політичної дестабілізації

Опозиція, ініціюючи відставку уряду, добивається політичної дестабілізації і відсутності легітимного уряду.

«Управлінські проблеми, політична нестабільність, послаблення влади - безумовно, в інтересах опозиції. Вони добиваються саме цього ефекту: політичної дестабілізації і відсутності легітимного уряду», - заявив політолог, керівник Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

За його словами, у спробах відправити уряд у відставку нема нічого дивного: «опозиція має, як мінімум, демонструвати боротьбу із владою, інакше яка ж вона опозиція».

Він наголосив при цьому, що в даному випадку мета опозиції полягає не в тому, щоб поміняти уряд на свій - за умов президентсько-парламентської системи це неможливо. «Мета опозиції, по-перше, це демонстрація своєї опозиційності - якщо ми проти уряду і вимагаємо його відставки, значить, ми реальна опозиція. По-друге, це головна, стратегічна мета - повалення уряду», - сказав політолог.

Втім, за словами експерта, на досягнення такої мети шансів не дуже багато. «Результат залежатиме від того, чи підтримають опозицію комуністи і абсолютна більшість позафракційних депутатів», - сказав він, додаючи, що це можливо лише теоретично. «Комуністи мають демонструвати свою хоча б напівопозиційність, тож я не виключаю, що вони можуть віддати частину своїх голосів за такий проект постанови опозиції плюс частина позафракційних депутатів може проголосувати, тобто, може бути 200 з гаком депутатів, але набрати 226 голосів буде важко», - вважає Фесенко.

Говорячи про діяльність нинішнього Кабінету Міністрів, політолог зазначив, що уряду вдалося вирішити головне завдання: фінансова і макроекономічна стабільність. «За умов викликів кризи це важливо не лише для уряду, чи для Азарова - це важливо для країни. Ми бачимо, що зараз відбувається в Європі, і загальносвітова ситуація дуже нестійка, тому утримання стабільності можна вважати досягненням», - сказав експерт.

За матеріалами: УКРІНФОРМ

Статьи по теме
Правительство поддержало проект закона о восстановлении государственной власти в Крыму
Правительство поддержало проект закона о восстановлении государственной власти в Крыму

1 марта, Кабинет Министров поддержал законопроект, предусматривающий внесение изменений в Закон Украины "О правовом режиме военного положения".
03.03 — 284

"Є багато питань": Фесенко назвав, що не так з гучною статтею Time

У політолога є багато питань щодо тональності статті і коректності багатьох оцінок.
02.11.23 — 367

Держава через закон про олігархів спонукає великий бізнес піти з політики - Фесенко
Держава через закон про олігархів спонукає великий бізнес піти з політики - Фесенко

Закон про олігархів є сигналом для великих бізнесменів відмовитись від впливу на політичні процеси в Україні, щоби зберегти власний імідж, зокрема й у міжнародному контексті.
08.11.21 — 587