Контракти.ua

177  —  08.05
Відомому бізнесмену оголосили підозру в організації замовного вбивства
Відомому бізнесмену оголосили підозру в організації замовного вбивства

Правоохоронці повідомили відомому бізнесмену про підозру в організації замовного вбивства.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора бізнесмену, підозрюваному в легалізації майна, отриманого шахрайським шляхом, повідомлено про підозру у вчиненні ще одного злочину, пов’язаного з організацією замовного вбивства (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п.п. 11, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрюваний, діючи з мотивів особистої помсти, замовив вбивство директора однієї з юридичних компаній за невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства.

Для реалізації злочинних намірів підозрюваний залучив членів банди, яка "спеціалізувалась" на вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів, включаючи фізичну розправу з конкурентами.

Члени банди здійснили напад на директора юридичної компанії, завдавши йому ударів та ножових поранень у життєво важливі органи. Водночас, цей злочин не був доведений до кінця з причин, які не залежали від волі членів банди, зауважили в ОГП.

Прокурори та слідчі здійснюють невідкладні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на викриття усіх осіб, причетних до скоєння злочину.

Підозрюваний бізнесмен перебуває під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та здійснюється слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводу Департаменту карного розшуку Національної поліції України.

Як повідомляє пресцентр Служби безпеки України, за даними слідства, бізнесмен причетний до організації замовного вбивства директора юридичної компанії у 2003 році.

У такий спосіб фігурант сподівався помститися адвокату за відмову брати участь в оборудці з активами металургійного заводу.

Тоді фігурант вимагав від юриста анулювати рішення загальних зборів акціонерів промислового об'єкта.

Коли адвокат відмовився, бізнесмен залучив кримінальне угруповання, яке спеціалізується на виконанні замовних злочинів, у тому числі фізичних розправ над конкурентами.

Учасники банди здійснили напад на власника юридичної компанії, коли він виходив із магазину у середмісті Феодосії у Криму.

Четверо кримінальників завдали потерпілому ударів металевим прутом по голові та ножових поранень у груди, живіт та спину.

Однак, завдяки своєчасній медичній допомозі, лікарям вдалося врятувати життя чоловіка.

Згодом усіх чотирьох нападників затримали й засудили до реальних термінів ув’язнення.

На підставі нових матеріалів слідства бізнесмену загрожує довічне ув’язнення.

За даними ЗМІ, йдеться про бізнесмена Ігоря Коломойського.

Статьи по теме
“Мають нести кримінальну відповідальність”: заступник міністра різко висловився про примус працювати під час обстрілів
“Мають нести кримінальну відповідальність”: заступник міністра різко висловився про примус працювати під час обстрілів

Заступник міністра Тимур Ткаченко вважає дикістю вимагати прибути на робоче місце, коли усюди вибухи, а громадський транспорт не працює.
09.02 — 260

Мобілізація в Україні: Дикий пропонує криміналізувати ухилення від військового обліку — що відомо
Мобілізація в Україні: Дикий пропонує криміналізувати ухилення від військового обліку — що відомо

Євген Дикий вважає, що перед українцями зараз стоїть вибір отримати штраф або квиток в один кінець.
12.12.23 — 414

СБУ відкрила кримінальне провадження щодо Фаріон
СБУ відкрила кримінальне провадження щодо Фаріон

Українські спецслужби почали розслідування кримінальної справи проти Ірини Фаріон. Уже призначено експертизи з приводу її нещодавніх різких висловлювань.
16.11.23 — 374