Контракти.ua

1395  —  07.03.13
«Аеросвіт» компенсував збитки далеко не всім пасажирам
«Аеросвіт» компенсував збитки далеко не всім пасажирам

Компенсацію за моральний і матеріальний збиток, нанесений відміною або перенесенням рейсів української компанії «Аеросвіт» у грудні 2012 – січні 2013 років, отримав тільки невеликий відсоток постраждалих.

Про це повідомив глава Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів (Держспоживінспекції) Сергій Орєхов.

«На жаль, з огляду на масштаб проблеми, я можу констатувати, що дуже невеликий відсоток постраждалих «Аеросвіту» звернувся в Держспоживінспекцію за допомогою в компенсації збитку», - сказав С. Орєхов.

Він зазначив, що по всіх зверненнях пасажирів компанії, які надійшли до відомства, були проведені перевірки та виписані приписи про відшкодування збитку.

На думку глави інспекції, низький відсоток людей, які звернулися за компенсацією може свідчити або про незнання споживачами своїх прав, або про достатню зайнятість клієнтів «Аеросвіту».

С. Орєхов не уточнив суму компенсації, отриманої пасажирами «Аеросвіту», передає УНН.

В січні 2013 року Орєхов порекомендував пасажирам «Аеросвіту», які постраждали через скасування або затримку рейсів авіакомпанії, звертатися до суду з позовами про компенсацію збитку. Сума компенсації може дорівнювати близько 250-300 євро на добу, повідомив він.

 

Статьи по теме
«Аеросвіт» винен своїм працівникам 147 млн грн
«Аеросвіт» винен своїм працівникам 147 млн грн

Заборгованість із заробітної плати збанкрутілої компанії «Аеросвіт» своїм працівникам на сьогодні складає 147,6 млн грн.  
30.09.13 — 1108

Компенсацію за проблеми з Hyundai отримали 7 тисяч осіб
Компенсацію за проблеми з Hyundai отримали 7 тисяч осіб

За період курсування швидкісних потягів категорії Інтерсіті+ за компенсацією різниці вартості проїзду у зв'язку із заміною поїздів до Укрзалізниці звернулося 7 тис. пасажирів.  
03.06.13 — 889

 «АероСвіт» три тижні буде інвентарізувати майно
«АероСвіт» три тижні буде інвентарізувати майно

Господарський суд Київської області 23 січня 2013 року прийняв рішення перенести засідання з розгляду справи про банкрутство авіакомпанії «АероСвіт» на 15 лютого на 14.15.
23.01.13 — 1020