Контракти.ua

1206  —  03.02.13
Гільдія режисерів США нагородила Бена Аффлека та Мілоша Формана
Гільдія режисерів США нагородила Бена Аффлека та Мілоша Формана

Головну нагороду Гільдії режисерів США отримав Бен Аффлек за фільм «Операція «Арго». За внесок в розвиток кінематографу Гільдією нагороджений видатний режисер Мілош Форман.

Крім Аффлека, на премію претендували Стівен Спілберг («Лінкольн»), Кетрін Бігелоу («Ціль номер один»), Том Хупер («Знедолені») і Енг Лі («Життя Пі»).

Раніше Аффлека вже нагородила Гільдія продюсерів і Асоціація телекритиків США і Канади. Крім того, режисер отримав «Золотий глобус» в номінаціях «кращий режисер» і «кращий драматичний фільм». «Операція «Арго» номінована на сім «Оскарів», в тому числі за кращий фільм. «Кращого режисера» серед цих номінацій немає.

Гільдія режисерів вручила премії і в інших номінаціях. Так, серед кращих режисерів на телебаченні вона відзначила Лєну Данем (за комедійний серіал «Дівчата»), Райана Джонсона (за драматичний серіал «У всі тяжкі»), Джея Роача (телефільм про Сару Пейлін «Гра змінилася») і Брайана Сміта (реаліті-шоу «Кращий кухар Америки»).

Кращим режисером реклами визнаний Алехандро Гонсалес Іньярріту за ролик для Procter&Gamble.

Раніше було оголошено імена тих, хто отримає почесну нагороду за внесок в розвиток кінематографу. Серед них, зокрема, режисер «Амадея» і «Пролітаючи над гніздом зозулі» Мілош Форман.

Укрінформ повідомляє цю інформацію з посиланням на сайт Гільдії режисерів США.

 

Статьи по теме
У посольстві США попереджають про
У посольстві США попереджають про "неминучий" напад на Москву з боку "екстремістів"

Посольство США в Росії попередило, що "екстремісти" планують теракт у Москві, через кілька годин після того, як російські спецслужби заявили, зірвали запланований обстріл синагоги терористами "Ісламської держави".
09.03 — 232

Помер відомий український режисер.
Помер відомий український режисер. "Відійшов у засвіти великої харизми"

Помер відомий український режисер та організатор фестивалів, заслужений діяч мистецтв Сергій Архипчук. Йому було 62 роки.
04.11.23 — 456

У США за один день загинула тисяча птахів – пояснення науковців
У США за один день загинула тисяча птахів – пояснення науковців

Майже 1000 співочих птахів, які мігрували, загинули, врізавшись у вікна виставкового залу в Чикаго.
09.10.23 — 363