Контракти.ua

10034  —  07.02.12
Подсчитана средняя стоимость украинской земли
Подсчитана средняя стоимость украинской земли

Оптимальная цена на украинском рынке земель для крестьян составила бы 30-50 тыс. гривен за гектар.

Об этом сообщил народный депутат Украины, заместитель председателя Комитета ВР Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений Сергей Терещук на пресс-конференции в Киеве.

По его прогнозам, цена на землю при формировании соответствующего рынка, будет очень низкой, что вызвано малоэффективным сельским хозяйством.
Также нардеп отметил, что государство могло бы задать тон на рынке земли, если бы начало покупать землю, что позволило бы определиться в ценовой политике и послужило бы сигналом для других.

Оптимальной ценой на землю депутат назвал 30-50 тыс. грн за гектар, что по его словам было бы выгодно для крестьян. «Крестьяне боятся быть обманутыми. Если земля бы стоила столько, сколько должна стоить, все вопросы отпали бы сами собой», - отметил нардеп, сообщает ГолосUA.

Статьи по теме
Ціни на землю в Україні за рік зросли на 13%
Ціни на землю в Україні за рік зросли на 13%

Середньозважена ціна на сільгоспземлю у 2023 році становила 37 000 грн/га, що на 13% вище від показника позаминулого року (32 800 грн/га у 2022 році).
30.01 — 314

Великі гроші: десятка найпопулярніших бізнесових медіа в Україні
Великі гроші: десятка найпопулярніших бізнесових медіа в Україні

Функціонування українського бізнесу під час війни, виклики підприємців, розвиток своєї справи та масштабування на міжнародному ринку, діджиталізація та оптимізація роботи, релокація бізнесу та перепрофілювання відповідно до вимог часу, інвестиції з-за кордону та нові стартапи —  про це українці щодня читають у бізнесових медіа.
28.09.23 — 607

«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», –  заява компанії
«BROCARD – український бізнес, і ми працюємо на перемогу», – заява компанії

Понад 14 місяців із початком повномасштабного військового вторгнення російської армії до України група компаній BROCARD була об’єктом регулярних інформаційних атак. Численні перевірки діяльності BROCARD не виявили жодних порушень. Станом на сьогодні правоохоронні органи не мають до компанії жодних претензій – судові справи закрито. Про це повідомляють у «Брокард-Україна».
16.05.23 — 5505