Контракти.ua

2358  —  21.12
Чому потрібно їсти креветки: переваги, про які ви не знали
Чому потрібно їсти креветки: переваги, про які ви не знали

Креветки — це низькокалорійний продукт, багатий на високоякісний білок, Омега-3 жирні кислоти, вітаміни.

Креветки — це справжній суперфуд, який поєднує в собі ніжний смак, мінімум калорій та максимум користі. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Дипломована лікарка-дієтологиня Наталі Крталік-Лоутер розповіла для Cleveland Clinic, чому цей морепродукт варто додати до свого раціону та про його корисні властивості.

Переваги вживання креветок

Як і деякі види риби, креветки є чудовим джерелом омега-3 жирних кислот – вони сприяють зміцненню здоров’я очей, поліпшенню роботи мозку, а також позитивно впливають на здоров’я серця.

Омега-3 жирні кислоти допомагають зменшити накопичення бляшок в артеріях і знизити ризик серцевих захворювань.

Крім того, креветки є хорошим джерелом фосфору і калію — ці елементи допомагають регулювати артеріальний тиск і захищати артерії від закупорювання.

Креветки містять астаксантин — потужний антиоксидант, який надає їм червоно-помаранчеве забарвлення. Він допомагає захищати клітини мозку від пошкодження.

Креветки також є хорошим джерелом вітаміну В12, який:

  • покращує пам’ять та швидкість мислення
  • регулює настрій та бере участь у синтезі ДНК
  • підтримує здоров’я кісток

Креветки зміцнюють імунну систему. Завдяки високій концентрації антиоксидантів та природних протизапальних сполук, вони допомагають імунній системі працювати максимально ефективно. Це робить їх незамінним компонентом дієти, спрямованої на боротьбу із запальними процесами.

Креветки також містять:

  • селен — необхідний мінерал для здоров’я щитовидної залози
  • мідь, що допомагає запобігти анемії та зміцнює імунну систему
Статьи по теме
Більше, ніж червоний: 5 автентичних рецептів борщу, про які ви не знали
Більше, ніж червоний: 5 автентичних рецептів борщу, про які ви не знали

Зазвичай ми уявляємо борщ як різновид супу червоного кольору, з незмінним атрибутом - буряком. Проте ця нематеріальна культурна спадщина значно різноманітніше, ніж здається.
03.09.24 — 627

Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не знали
Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не знали

Спекти паску на Великдень не так важко, як може здаватися на перший погляд. Щоб паска не потріскалась у процесі випікання та довго стояла, кулінари радять дотримуватися низки простих "неписаних правил".
29.04.24 — 715

Яскраво-червоний і наваристий: хитрощі приготування борщу, про які ви не знали
Яскраво-червоний і наваристий: хитрощі приготування борщу, про які ви не знали

Чому буряк втрачає колір в борщі, як цього уникнути і що додати для насиченості смаку.
30.10.22 — 3487