Який інгредієнт покращить запах і смак капусти.
Тушкована капуста є корисною, смачною, бюджетною стравою, яка ще й готується дуже швидко. Завдяки цьому вона завоювала популярність серед багатьох українців. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Професійні кухарі під час приготування капусти часто додають до неї такий незвичний інгредієнт, як молоко, і мало хто знає, навіщо вони це роблять.
Мабуть, усім відомий характерний запах тушкованої капусти. Хоча він і не впливає на смакові якості страви, але знижує апетит. Саме для нейтралізації цього «побічного ефекту» тушкування капусти й потрібно додавати молоко під час її приготування.
Капуста може залишатися достатньо твердою навіть після тушкування. Додавання молока в цьому разі значно пом’якшить її, помітно підвищить якість страви.
Наріжте капусту якомога тонше. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на великій тертці.
На рослинній олії обсмажте цибулю, а коли вона стане прозорою, додайте до неї моркву. Коли овочі набудуть золотавого відтінку, додайте капусту та сіль з перцем, а також молоко.
Перемішайте все і тушкуйте під закритою кришкою приблизно 10 хвилин на вогні середньої потужності. В кінці додайте спеції та зелень, після чого капусту варто перемішати ще раз і зняти з плити.
Для тушкованої капусти підійде молоко з будь-яким показником жирності. В кінці тушкування можна додати також невеликий шматок вершкового масла, воно зробить страву ніжною і ситною.