Контракти.ua

659  —  сегодня, 12:53
Заварне тісто на вареники та пельмені: ідеальне, тому що не рветься і не липне до рук
Заварне тісто на вареники та пельмені: ідеальне, тому що не рветься і не липне до рук

Рецепт ідеального тіста для вареників, пельменів, чебуреків на окропі

Вареники, страву національної української кухні, господині готують часто: солодкі, пісні з різними начинками. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Рецептів приготування тіста для вареників та пельменів безліч — хтось готує на воді, молоці, кефірі тощо. Не всім вдається приготувати тонке тісто, щоб не порвалося під час ліплення і не розвалилося під час варіння

Пропонуємо рецепт ідеального тіста, яке завжди вдається.

Інгредієнти для тіста

  • борошно — 3 склянки,
  • окріп — 200 мл або одна склянка,
  • яйця — 1 шт.
  • олія — 3 ст. л.,
  • сіль — пів чайної ложки.

Приготування тіста для вареників та пельменів

  • Просіюємо борошно, краще брати вищої якості.
  • Вбиваємо в борошно яйце, перемішуємо. Яйце краще, щоб було не з холодильника, кімнатної температури.
  • Вливаємо олію, розмішуємо.
  • Обережно вливаємо в борошно окріп, постійно помішуючи тісто. Спочатку, поки вода гаряча, розмішуємо тісто виделкою, а коли трохи охолоне — руками. Навіть якщо тісто буде здаватися занадто рідким або густим, ні борошно, ні воду додавати не потрібно.
  • Вимішуємо його руками до однорідності. Готове тісто не повинно липнути до рук.
  • Накриваємо тісто рушником і залишаємо на десять хвилин.

 

Статьи по теме
Заварне тісто на вареники та пельмені: ідеальне, тому що не рветься і не липне до рук
Заварне тісто на вареники та пельмені: ідеальне, тому що не рветься і не липне до рук

Рецепт ідеального тіста для вареників, пельменів, чебуреків на окропі
10.01.24 — 467