Лимони — це той універсальний інгредієнт, який завжди хочеться мати під рукою. Вони надають стравам яскравість, напоям — свіжість, а дому — аромат літа.
Але що робити, коли лимонів більше, ніж ви встигаєте використати, розповімо вам сьогодні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Видання Martha Stewart звернулося за порадами до фермерів, щоб дізнатися, чи можна заморожувати лимони та як робити це правильно, і все дуже просто. Тут важливо памʼятати, що заморожування зберігає смак і аромат, наче лимон щойно зірвали з дерева.
Тож якщо у вас є морозилка, у вас завжди буде доступ до ідеальної порції цитрусової свіжості.
Цілі лимони можна зберігати до 4 місяців із збереженням смаку і соковитості. З часом вони все ще залишатимуться безпечними, але аромат може бути слабшим.
Просто залиште на столі на 2 години чи натріть цедру одразу з замороженого лимона, а сік вичавіть після розмороження. Цей лайфгак люблять кондитери, адже аромат залишається максимально яскравий.
Це найзручніший спосіб мати під рукою точну порцію лимонної кислотності.
Один кубик — це 1 ст. л соку, ідеально для рецептур.
Це не лише смачно, але й дуже красиво. Такий лимонний заморожений сік зберігається близько 9 місяців. Але свіжий цитрус такий смачний, що навряд хтось протримає сік у морозилці так довго.
Цедра — це концентрована ароматна олія, тому вона чудово зберігається.
Заморожена цедра зберігає свій аромат до 3 місяців. Її також можна висушити та змішувати з сіллю, цукром або спеціями. Це чудова основа для маринадів, випічки та салатних заправок.
Лимони — це маленький інвестиційний фонд у свіжість вашого меню. Заморожування допомагає мати ароматне «літо» під рукою цілий рік — у правильній кількості, у будь-якому вигляді та у будь-який момент. Сміливо заморожуйте та натхненно готуйте, і нехай у домі завжди буде місце для «лимонного сонця».