Контракти.ua

439  —  27.11
Як зварити буряк у мікрохвильовці за 10 хвилин
Як зварити буряк у мікрохвильовці за 10 хвилин

Буряк готую за 10 хвилин — жодного варіння в каструлі: ніжний, солодкий, готовий на салат, борщ чи запіканку.

Буряк є неймовірно корисним і смачним овочем, який ідеально підходить для приготування борщу, вінегрету, закусок чи навіть домашнього хумусу. Однак традиційне варіння займає майже годину. Процес супроводжується забрудненням каструлі, великою кількістю пари над плитою і тривалим очікуванням, коли ж буряк нарешті стане м’яким, щоб його можна було проткнути ножем. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Насправді все значно простіше — буряк можна приготувати лише за 10 хвилин за допомогою мікрохвильової печі. Приготовлений таким чином буряк виходить м’яким, дуже соковитим, має насичений колір і легку природну солодкість — зовсім, як після довгого варіння.

Як зварити буряк у мікрохвильовці

Спочатку треба очистити буряк від шкірки та нарізати його середніми шматочками розміром приблизно 3–4 сантиметри.

Потім ці шматочки потрібно покласти до глибокого посуду, який придатний для використання у мікрохвильовій печі.

Буряк можна готувати в мікрохвильовці і зі шкіркою, але тоді час приготування збільшиться до 15 хвилин, а шкірку однаково доведеться знімати гарячою. Тож простіше її почистити заздалегідь.

Додайте 2–3 столові ложки води. Ємність необхідно накрити харчовою плівкою або спеціальною кришкою, яка має отвір для виходу пари.

Далі поставте посуд до мікрохвильової печі на максимальну потужність на 10 хвилин. Якщо ви нарізали шматочки великого розміру, рекомендується додати ще кілька хвилин.

Завдяки застосуванню цього методу буряк набуде бажаної м’якості, і його можна буде легко проткнути виделкою для перевірки готовності. Такий спосіб приготування дуже ефективний, оскільки дозволяє зберегти насичений, яскравий колір коренеплоду, а також усі цінні вітаміни.

Готовий до вживання буряк може бути одразу ж використаний для нарізання у салат, додавання до борщу, приготування пюре або запікання з сиром.

Переваги приготування буряка в мікрохвильовці

Вітаміни у разі приготування буряка в мікрохвильовці зберігаються краще, ніж за тривалого варіння, оскільки короткий час і закрита ємність мінімізують втрату корисних речовин.

Буряк стає солодким завдяки тому, що під час нагрівання крохмаль перетворюється на цукри. В мікрохвильовій печі цей процес відбувається рівномірно, без виварювання.