Правильний раціон допоможе краще підготувати організм до зими та зміцнити імунітет.
У холодну пору року організму потрібно більше калорій, проте вам не потрібно сходити з рейок харчування, особливо якщо ви стежите за здоров’ям і контролюєте вагу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Коли температура знижується, ваш метаболізм уповільнюється, щоб зберегти енергію та зберегти тепло вашого тіла. Деякі продукти можуть допомогти прискорити метаболізм та підтримувати активність протягом дня, а також сприяють зміцненню імунітету.
Перелік продуктів, які варто включити до раціону з настанням холодів
Заморожений шпинат і броколі є чудовими джерелами вітаміну С (підсилювача імунної системи), вітаміну К (що сприяє згортанню крові) і вітаміну А (важливого для зору).
Коренеплоди, як-от буряк, морква і ріпа, є сезонними в холодну пору року, до того ж вони багаті необхідними поживними речовинами, зокрема бета-каротином, а також вітамінами С і А, які дають вашій імунній системі необхідну підтримку для захисту від застуди та грипу.
Вітамін С зміцнює імунну систему і підвищує настрій. Традиційні джерела цитрусових — це апельсини, грейпфрути та лимони. Але пам’ятайте, що полуниця, манго і ківі також багаті на вітамін С.
Продукти, багаті вітаміном D, необхідні в темні зимові місяці. Лосось — чудове джерело вітаміну D, а також яєчні жовтки, збагачені злаки, молоко, червоне м’ясо і гриби.
Кіноа та інші цільні зерна, як-от вівсянка, фарро, булгур і гречка, забезпечують організм білком і клітковиною. Вівсянка — хороший зимовий сніданок. Вона багата на цинк, який необхідний вашій імунній системі для правильної роботи, і розчинну клітковину, що зміцнює здоров’я серця.
Горіхи, як-от мигдаль, волоські горіхи, кеш’ю і фісташки, багаті на антиоксиданти і мікроелементи. Обов’язково купуйте сирі, несолоні або з низьким вмістом солі замість зацукрованих, солоних або тих, що входять до складу суміші горіхів.
Раніше повідомлялося про те, що склянка апельсинового соку в щоденному раціоні може запускати помітні зміни у роботі організму.