5710 — 18.11
Найкорисніший суп, який захищає організм від вірусних інфекцій і зміцнює імунітет: як приготувати
Найкорисніший суп, який захищає організм від вірусних інфекцій і зміцнює імунітет: як приготувати.
Цей суп допомагає протистояти вірусним інфекціям у холодний сезон і здатен очистити організм від шлаків. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
У сезон застуд і вірусних інфекцій особливо важливо підтримувати організм теплими, поживними та корисними стравами. Один із найпростіших способів зміцнити захисні функції організму — включити до свого раціону суп, який не лише зігріватиме, а й насичуватиме вітамінами, антиоксидантами та природними імуномодуляторами. Розповідаємо, який суп справедливо називають «захисним щитом» для організму людини та як його приготувати.
Найкорисніший суп, який зміцнює імунітет і допомагає боротися з вірусами
На такий суп не треба купувати дорогі продукти, однак він поєднує в собі інгредієнти, відомі своїми протизапальними та противірусними властивостями: часник, імбир, куркуму, овочі та бульйон. Тому страва виходить не лише смачною, а й дуже корисною.
- Імбир — природний антивірусний компонент. Імбир містить гінгерол — речовину, яка допомагає боротися з запаленнями, зігріває та активізує імунні клітини.
- Часник — захист №1 від бактерій і вірусів. Аліцин, який утворюється під час подрібнення часнику, має сильні противірусні властивості. Він допомагає організму швидше реагувати на інфекції, щоб захиститися від них.
- Куркума — природний імуномодулятор. Куркумін знімає запалення, покращує роботу мозку та підтримує загальний тонус організму.
- Овочі — джерело вітамінів і клітковини. Морква, цибуля та селера насичують організм вітамінами А, С та антиоксидантами.
Як приготувати корисний суп
Інгредієнти:
- 1 літр легкого курячого або овочевого бульйону;
- 1 середня морква;
- 1 цибулина;
- 2 стебла селери;
- 2-3 зубчики часнику;
- 1 ч. л. тертого імбиру;
- ½ ч. л. куркуми;
- сіль і перець за смаком;
- невеликий шматочок лимону;
- зелень — петрушка, кріп або кінза.
- Підготуйте основу. Поставте бульйон на вогонь і доведіть до кипіння.
- Додайте овочі. Наріжте моркву, цибулю та селеру невеликими кубиками та додайте до бульйону. Варіть 10-12 хвилин.
- Додайте імбир і куркуму. Покладіть у суп тертий імбир і куркуму, перемішайте.
- Часник. Дрібно подрібніть часник і додайте за 2 хвилини до готовності. Так аліцин збереже всі свої властивості.
- Додайте лимон. Трохи лимонного соку або шматочок лимона підсилять антивірусний ефект і додадуть страві свіжості.
- Подавайте з зеленню. Дрібно поріжте зелень і додайте в тарілку перед подачею на стіл.
- Зміцнює природні захисні сили.
- Зменшує ризик сезонних вірусних інфекцій.
- Покращує травлення.
- Підтримує енергію та тонус.
- Допомагає організму швидше відновлюватися.
Який ефект від регулярного вживання супу