Контракти.ua

460  —  15.11
Насипний яблучний пиріг "Три склянки": рецепт десерту з ароматом осені
Насипний яблучний пиріг

Є десерти, які здаються складними у приготуванні, а насправді готуються вони з тією ж легкістю, з якою падає осіннє листя.

Один із таких — насипний яблучний пиріг «Три склянки», який завоював TikTok і кулінарні блоги завдяки своїй простоті та чарівному смаку. Про нього розповіли на сторінці Ask Edith. Його не треба місити, не потрібно готувати тісто, лише насипаєте, чергуєте шари, а потім насолоджуєтеся карамельною скоринкоюі і соковитою яблучною серединкою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Цей пиріг — справжня знахідка для тих, хто любить домашню випічку без метушні. У ньому лише три головні сухі інгредієнти, одна форма і мінімум зусиль, а результат — ніжна, ароматна текстура з легкою хрумкою скоринкою.

Інгредієнти

Цукор - 1 скл.

Борошно - 1 скл.

Манка - 1 скл.

Розпушувач - 2 ч. л.

соковиті яблука - 5 шт.

вершкове масло - 50 г

Приготування

  1. У мисці змішайте цукор, борошно, манку та розпушувач.
  2. Яблука очистьте і натріть на великій тертці.
  3. Форму для випікання змастіть вершковим маслом і застеліть пергаментом.
  4. Викладіть ¼ частину сухої суміші, розрівняйте, потім — шар тертих яблук.
  5. Повторюйте шари: суха суміш — яблука — суха суміш — яблука.
  6. Завершіть шаром сухої суміші, натріть зверху заморожене вершкове масло.
  7. Випікайте за 180°C близько 50 хв, поки поверхня не стане золотистою.

Після випікання дайте пирогу трохи охолонути, тоді його легше нарізати на акуратні шматочки.

Подавання

Пиріг ідеально поєднується з гарячим чаєм, ароматною кавою чи пряним лате. Якщо хочеться святкової нотки, додайте до яблук дрібку кориці, мускатного горіха чи кардамону.

Якщо ви шукаєте десерт, який створює атмосферу домашнього затишку без жодного клопоту, цей пиріг стане вашим осіннім фаворитом. Зробіть його раз, і він, як аромат кориці, залишиться з вами