Контракти.ua

620  —  13.11
Як приготувати сирну запіканку на сковороді
Як приготувати сирну запіканку на сковороді

Якщо у вас немає духовки або просто не хочеться її вмикати, приготуйте ніжну, соковиту сирну запіканку на сковороді.

Страву готують дуже просто: для цього змішайте всі інгредієнти, викладіть сирну масу на пательню і запечіть її на плиті. Подайте зі сметаною, джемом або згущеним молоком. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Сир - 300 г

яйця курячі - 2 шт.

цукор - 3 ст. л.

манна крупа - 2 ст. л.

Сметана - 2 ст. л.

ванільний цукор - 10 г

сіль - щіпка

масло вершкове

цукрова пудра

  1. Яйця, цукор, ванільний цукор збийте міксером до пишної маси, додайте сир, сметану, манну крупу, сіль і ще раз збийте злегка міксером.
  2. Дно пательні вистеліть пергаментним папером, змастіть дно і боки вершковим маслом, викладіть сирну масу і розрівняйте її.
  3. Відправте сковороду на плиту, на мінімальний вогонь, накрийте кришкою і випікайте 20-30 хвилин. Готову запіканку перевірте дерев’яною шпажкою або зубочисткою, витягніть її зі сковороди, видаліть пергамент, посипте цукровою пудрою і подайте до столу в гарячому вигляді.

Поради:

  • Сковороду використовуйте з товстим дном.
  • Якщо у вас немає світла, то збити всі інгредієнти можна віничком.
  • Готова запіканка має підрум’янитися з боків.