Контракти.ua

1105  —  28.10
Бургер із котлетою "гніздечко": новий рецепт звичного класичного фастфуду
Бургер із котлетою

Погодьмося, що класичний бургер — це вже трохи банально.

Ми звикли до стандартних котлет, соусів і розплавленого сиру, але що, як внести невеликий твіст у звичність. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

На сторінці ptashka.oly з’явився рецепт, який вже підкорює домашніх кулінарів, бургер із котлетою «гніздечко». Соковитий фарш, ніжний розтоплений сир і мінімум жиру, звучить як мрія.

Цей варіант бургерів — не з ресторанного меню, а з «народної» кухні. «Гніздечко» — популярний прийом у домашньому кулінарному TikTok, це спосіб зробити котлету соковитішою, коли ви створюєте заглиблення, яке заповнюють начинкою, наприклад, сиром, овочами та соусом.

Інгредієнти

Булочки для бургерів - 2 шт.

Фарш яловичий - 250 г

Огірки корнішони - 2 шт.

Помідори чері - 2 шт.

Червона цибуля - ¼ шт.

Твердий сир (натертий) - 30 г

Сир чедр - 2 скибочки

Сіль

Перець

Гірчиця

Кетчуп

Майонез

Сушена цибуля

Листя зелені

Приготування

  1. Поділіть фарш на дві частини, приправте сіллю та перцем.
  2. Сформуй кульки, а потім зробіть у кожній заглиблення — «гніздечко».
  3. Усередину покладіть трохи кетчупу, гірчиці, кілька кружалець огірків і помідорів, трішки цибулі та натертий сир.
  4. Запікайте у духовці чи аерогрилі 15 хв за 190°C, потім покладіть зверху скибочку чедеру та допікай ще 3 хв до ніжної тягучості.
  5. Булочки розріжте, змастіть вершковим маслом і підсушіть на сухій пательні.
  6. Зберіть бургер, на нижню половинку нанеси майонез, додайте зелень, зверху покладіть гарячу котлету-гніздечко та накрийте верхньою булочкою.

Поради

  • Для соковитості додайте ложку мінералки у фарш перед формуванням котлет.
  • Для аромату спробуйте замінити звичайну гірчицю на діжонську чи зернисту.

Цей бургер має вигляд ресторанної страви, але готується у звичайній духовці. Він ситний, але не важкий. І головне, дає той самий момент гастрономічного щастя, коли відкушуєш і сир тягнеться, мов у рекламі.