Контракти.ua

627  —  17.10
Шашлик, маринований у вині: як приготувати соковите м’ясо
Шашлик, маринований у вині: як приготувати соковите м’ясо

Якщо ви хочете здивувати своїх близьких чи друзів, приготуйте шашлик, маринований у вині. Для маринаду підійде будь-яке сухе біле або червоне вино.

Завдяки вину м’ясо виходить соковитим, ніжним та ароматним. Спирт під час обсмажування випарується і зовсім не відчуватиметься. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

свинина (ошийок) - 1 кг

вино червоне сухе - 500 мл

цибуля ріпчаста - 4 шт.

сік лимона - 2 ст. л.

перець чорний мелений

сіль

  1. Цибулю очистьте та наріжте великими кільцями.
  2. М’ясо помийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте на порційні шматки. Викладіть до миски, додайте цибулю, полийте лимонним соком, поперчіть, посоліть, перемішайте, потім залийте вином і ще раз перемішайте. Накрийте харчовою плівкою та покладіть до холодильника на 5–6 годин.
  3. Насадіть м’ясо на шампури, чергуючи з цибулею. Смажте на вугіллі до золотистої скоринки, постійно повертаючи та поливаючи маринадом.

Поради:

  • Спеції додавайте на свій смак.
Статьи по теме
Шашлик із лосося: цікавий рецепт
Шашлик із лосося: цікавий рецепт

Соковитий, ароматний, корисний та дуже легкий у приготуванні. Цей рибний шашлик стане вашим улюбленим літнім рецептом — як для недільної вечері на балконі, так і для романтичного пікніка на природі.
17.10 — 858

Шашлик із шампіньйонів у беконі: цікавий рецепт для пікніка
Шашлик із шампіньйонів у беконі: цікавий рецепт для пікніка

Шашлик — це не завжди про м’ясо.
09.09 — 705

Шашлик із підчеревини у вині: рецепт соковитого мʼяса
Шашлик із підчеревини у вині: рецепт соковитого мʼяса

Шашлик — це не просто страва, а справжній ритуал, який об’єднує друзів і родину. Класичний варіант зі свинини відомий усім, але що як додати страві вишуканості та спробувати м’ясо у винному маринаді.
09.09 — 904