627 — 17.10
Шашлик, маринований у вині: як приготувати соковите м’ясо
Якщо ви хочете здивувати своїх близьких чи друзів, приготуйте шашлик, маринований у вині. Для маринаду підійде будь-яке сухе біле або червоне вино.
Завдяки вину м’ясо виходить соковитим, ніжним та ароматним. Спирт під час обсмажування випарується і зовсім не відчуватиметься. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
свинина (ошийок) - 1 кг
вино червоне сухе - 500 мл
цибуля ріпчаста - 4 шт.
сік лимона - 2 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
- Цибулю очистьте та наріжте великими кільцями.
- М’ясо помийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте на порційні шматки. Викладіть до миски, додайте цибулю, полийте лимонним соком, поперчіть, посоліть, перемішайте, потім залийте вином і ще раз перемішайте. Накрийте харчовою плівкою та покладіть до холодильника на 5–6 годин.
- Насадіть м’ясо на шампури, чергуючи з цибулею. Смажте на вугіллі до золотистої скоринки, постійно повертаючи та поливаючи маринадом.
- Спеції додавайте на свій смак.