385 — 16.10
Торти в банках по 0,5 л просто на плиті — майже таємний спосіб приготування, який мало хто знає, але він вартий того, щоб спробувати
Торти в духовці — це класика, а на сковорідці — швидкий варіант, коли не хочеться вмикати духовку. Але торти в банках? Це зовсім інший рівень простоти та ефекту “вау”.
Для багатьох господинь такий спосіб може здатися незвичним, та насправді він неймовірно зручний. А рецептом поділилися на сайті «Добрі новини». Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Яйце - 1 шт.
Сіль - дрібка
Цукор - ½ ст. л.
натуральний йогурт - 60 г
рисове борошно - 40 г
ваніль - дрібка
какао-порошок - 10 г
горіхи, заморожені ягоди, сухофрукти, свіжі фрукти - за бажанням
Процес приготування:
- Візьміть чисті півлітрові банки. До кожної розбийте по одному яйцю, додайте дрібку солі та ½ ст. л. цукру. Інгредієнти мають бути кімнатної температури. Маленьким віничком або виделкою збийте яйця з цукром і сіллю до однорідності.
- Додайте в банку 60 г натурального йогурту (або сметани) та перемішайте. Всипте 40 г рисового борошна і 1 г цукру. Перемішайте виделкою до однорідного тіста.
- Для ванільного торта додайте дрібку ванілі. Для шоколадного — 10 г какао. За бажанням можна додати горіхи, ягоди або фрукти.
- На дно каструлі покладіть рушничок або серветку, поставте банки та налийте гарячу воду так, щоб вона була на 1 см вище вмісту банок. Накрийте каструлю кришкою, доведіть воду до кипіння, потім зменште нагрівання. Варіть порційні тортики близько 20 хвилин. Проткніть десерт зубочисткою. Якщо вона суха — десерт готовий. Дайте банкам трохи охолонути. Прикрасьте свіжими фруктами, збитими вершками, горіхами, згущеним молоком або комбінуйте варіанти на свій смак.