Цей продукт зробить пюре повітряним і з легким вершковим смаком. Такий кулінарний трюк використовують усі професійні кухарі.
Картопляне пюре — класика домашньої кухні. Здавалося б, що може бути простіше: зварити картоплю, розім’яти, додати масло, молоко — і готово. Але іноді страва виходить сухою, грудкуватою чи надто важкою. Професійні кухарі знають один маленький секрет: щоб отримати справді ніжне, кремове пюре, необов’язково використовувати масло. Є інгредієнт, який працює краще — робить страву кремовою, легкою і водночас насиченою на смак. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Щоб приготувати ідеальне пюре, варто додати вершковий сир, який можна замінити вершками з низьким вмістом жиру. Так, саме м’який вершковий сир, наприклад, «Філадельфія», чи густі вершки 15% перетворюють звичайне пюре на кулінарний шедевр. Вони надають картоплі ніжної консистенції, приємного вершкового смаку та утримують вологу, завдяки чому страва не пересихає навіть після охолодження.
Як правильно приготувати картопляне пюре:
Щоб пюре було ще смачнішим, влийте кілька ложок гарячого молока одразу після додавання вершкового сиру, так ви зможете зробити його повітряним, але не рідким.