1955 — 08.10
"Шарлотка" на кефірі у мультиварці: пиріг, що зметуть зі столу за хвилини
Найчастіше «Шарлотку» печуть у духовці, але ніщо не заважає зробити це і в мультиварці — такий пиріг не поступається смаком. Головне — вибрати правильний режим приготування.
«Шарлотка» на кефірі — це простий у приготуванні, але по-справжньому душевний пиріг, який найсмачніше виходить у розпал яблучного сезону. На відміну від класичного варіанту, тісто на кефірі більш вологе. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Спосіб приготування та інгредієнти
Інгредієнти:
- яблука — 3-4 середніх за розміром
- пшеничне борошно — 200 грамів
- кефір — 200 мл
- яйця — 3 штуки
- цукор — 150 грамів (можна зменшити до 100, якщо яблука солодкі)
- вершкове масло — для змащування
- розпушувач — 1,5 чайної ложки
- ванільний цукор — 10 грамів
- кориця — за смаком
Як готувати
- Дно та бортики мультиварки змастіть вершковим маслом
- Яблука очистіть від шкірки та серцевини, наріжте скибочками
- У глибокій мисці збийте яйця з цукром і ваніллю до пишної піни (займе приблизно три хвилини)
- Додайтекефір кімнатної температури, акуратно перемішайте
- Просійте борошно з розпушувачем, введіть у суміш. Тісто має бути як густа сметана
- Вилийте половину тіста на дно чаші. Зверху викладіть яблука, посипте корицею
- Поступово залийте яблука тістом, що залишилося, розрівняйте ложкою
- Закрийте кришку, встановіть режим «Випікання» на 60 хвилин. Якщо такого режиму в мультиварці немає, увімкніть «Мультиповар» на той же час. Якщо після сигналу про готовність серединка все ж таки сирувата — додайте ще 10-15 хвилин