Контракти.ua

1955  —  08.10
"Шарлотка" на кефірі у мультиварці: пиріг, що зметуть зі столу за хвилини

Найчастіше «Шарлотку» печуть у духовці, але ніщо не заважає зробити це і в мультиварці — такий пиріг не поступається смаком. Головне — вибрати правильний режим приготування.

«Шарлотка» на кефірі — це простий у приготуванні, але по-справжньому душевний пиріг, який найсмачніше виходить у розпал яблучного сезону. На відміну від класичного варіанту, тісто на кефірі більш вологе. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Спосіб приготування та інгредієнти

Інгредієнти:

  • яблука — 3-4 середніх за розміром
  • пшеничне борошно — 200 грамів
  • кефір — 200 мл
  • яйця — 3 штуки
  • цукор — 150 грамів (можна зменшити до 100, якщо яблука солодкі)
  • вершкове масло — для змащування
  • розпушувач — 1,5 чайної ложки
  • ванільний цукор — 10 грамів
  • кориця — за смаком

Як готувати

  • Дно та бортики мультиварки змастіть вершковим маслом
  • Яблука очистіть від шкірки та серцевини, наріжте скибочками
  • У глибокій мисці збийте яйця з цукром і ваніллю до пишної піни (займе приблизно три хвилини)
  • Додайтекефір кімнатної температури, акуратно перемішайте
  • Просійте борошно з розпушувачем, введіть у суміш. Тісто має бути як густа сметана
  • Вилийте половину тіста на дно чаші. Зверху викладіть яблука, посипте корицею
  • Поступово залийте яблука тістом, що залишилося, розрівняйте ложкою
  • Закрийте кришку, встановіть режим «Випікання» на 60 хвилин. Якщо такого режиму в мультиварці немає, увімкніть «Мультиповар» на той же час. Якщо після сигналу про готовність серединка все ж таки сирувата — додайте ще 10-15 хвилин