Контракти.ua

322  —  01.10
"Застільне" м’ясо, від якого не залишається ані крихти: 5 кг на свято зникають за хвилини

Свято неможливе без страв, що стають головними героями застілля. Саме такою є ця соковита м’ясна страва з духовки — її смак ще довго хвалитимуть і згадуватимуть ваші гості.

Найкраще для цієї страви підходить свинина — корейка чи шийка. Саме ці частини залишаються ніжними та соковитими навіть після тривалого запікання. Рецептом поділилися на сайті "Сенсація". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

свинина (корейка або шийка) - 1,5-2 кг

сіль і чорний мелений перець - за смаком

спеції на вибір - за смаком

гірчиця - 1-2 ст. ложки

цибуля - 1 шт.

гриби - 200-250 г

олія - для смаження

майонез - 3-4 ст. ложки

чорнослив (або помідори) - 100 г (2 шт.)

твердий сир - 150-200 г

часник - 2-3 зубчика

Процес приготування:

  1. Свинину нарізати на нетовсті шматки, злегка відбити, посолити та поперчити. За бажанням додати спеції. Змастити тонким шаром гірчиці.
  2. Скласти м’ясо у глибоку миску, накрити тарілкою та залишити маринуватися щонайменше на 1 годину.
  3. Цибулю нарізати четвертинками кілець і обсмажити на розігрітій олії до прозорості. Додати нарізані гриби, обсмажувати ще кілька хвилин.
  4. Викласти замариноване м’ясо на деко, зверху рівномірно розподілити цибулево-грибну начинку. Зробити легку сіточку з майонезу. Запікати у духовці за 180°C протягом 40 хвилин.
  5. Якщо чорнослив твердий, залити окропом на кілька хвилин, злити воду, просушити та розрізати навпіл. За відсутності чорносливу використати шматочки свіжих помідорів.
  6. У мисці змішати натертий сир, подрібнений часник та 2 ст. л. майонезу. Добре перемішати.
  7. Через 40 хвилин дістати деко, викласти чорнослив (або помідори), зверху рівномірно розподілити сирну суміш. Повернути у духовку ще на 20 хвилин, доки сир не розплавиться й не стане золотистим.

Смачного!