322 — 01.10
"Застільне" м’ясо, від якого не залишається ані крихти: 5 кг на свято зникають за хвилини
Свято неможливе без страв, що стають головними героями застілля. Саме такою є ця соковита м’ясна страва з духовки — її смак ще довго хвалитимуть і згадуватимуть ваші гості.
Найкраще для цієї страви підходить свинина — корейка чи шийка. Саме ці частини залишаються ніжними та соковитими навіть після тривалого запікання. Рецептом поділилися на сайті "Сенсація". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
свинина (корейка або шийка) - 1,5-2 кг
сіль і чорний мелений перець - за смаком
спеції на вибір - за смаком
гірчиця - 1-2 ст. ложки
цибуля - 1 шт.
гриби - 200-250 г
олія - для смаження
майонез - 3-4 ст. ложки
чорнослив (або помідори) - 100 г (2 шт.)
твердий сир - 150-200 г
часник - 2-3 зубчика
Процес приготування:
- Свинину нарізати на нетовсті шматки, злегка відбити, посолити та поперчити. За бажанням додати спеції. Змастити тонким шаром гірчиці.
- Скласти м’ясо у глибоку миску, накрити тарілкою та залишити маринуватися щонайменше на 1 годину.
- Цибулю нарізати четвертинками кілець і обсмажити на розігрітій олії до прозорості. Додати нарізані гриби, обсмажувати ще кілька хвилин.
- Викласти замариноване м’ясо на деко, зверху рівномірно розподілити цибулево-грибну начинку. Зробити легку сіточку з майонезу. Запікати у духовці за 180°C протягом 40 хвилин.
- Якщо чорнослив твердий, залити окропом на кілька хвилин, злити воду, просушити та розрізати навпіл. За відсутності чорносливу використати шматочки свіжих помідорів.
- У мисці змішати натертий сир, подрібнений часник та 2 ст. л. майонезу. Добре перемішати.
- Через 40 хвилин дістати деко, викласти чорнослив (або помідори), зверху рівномірно розподілити сирну суміш. Повернути у духовку ще на 20 хвилин, доки сир не розплавиться й не стане золотистим.