Контракти.ua

984  —  28.09
Як приготувати найлінивіші голубці: смачний рецепт
Як приготувати найлінивіші голубці: смачний рецепт

Найлінивіші голубці: секрет улюбленої страви без зайвого клопоту.

Ліниві голубці — це справжній порятунок для зайнятих гурманів: той самий насичений, домашній смак, що й у класичній страві, але без багатогодинного стояння біля плити. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Спробуйте цей рецепт лінивих голубців, які готуються значно швидше, але виходять такими ж смачними, як і класичні.

Інгредієнти для голубців

  • Фарш (змішаний) — 600 г
  • Капуста (свіжа) — 700-800 г
  • Цибуля — 2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Помідори — 3 шт.
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Рис — ¾ склянки
  • Зелень — невеликий пучок
  • Рослинна олія, сіль, перець, приправи — на ваш смак

Приготування голубців

  • Дрібно наріжте цибулю та часник. Моркву натріть на великій тертці.
  • На сковороді розігрійте олію. Обсмажте на повільному вогні цибулю та часник до прозорості. Додайте моркву і готуйте, поки вона не стане м’якою.
  • Рис відваріть у підсоленій воді до напівготовності (приблизно 10 хвилин). Промийте його холодною водою.
  • Капусту дрібно наріжте. Помідори натріть на тертці, викинувши шкірку. Посоліть і поперчіть отриману томатну масу.
  • Додайте половину фаршу до овочів на сковороду. Розділіть його лопаткою на невеликі шматочки. Додайте решту фаршу, посоліть, поперчіть, перемішайте і тушкуйте під кришкою 10-15 хвилин.
  • Додайте нарізану капусту до фаршу. Посоліть, поперчіть, перемішайте і тушкуйте 10-15 хвилин, поки вона не стане м’якою. Якщо капуста молода — 5-7 хвилин.
  • Додайте до сковороди рис і протерті помідори. Посипте все дрібно нарізаною зеленню, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте ще 5 хвилин.

Подавайте готові голубці зі сметаною.