907 — 25.09
Забудьте про томатну пасту та борошно: додайте в гуляш цей продукт — і соус буде густим
Яке м’ясо вибрати для гуляша, як правильно готувати страву та як зробити соус густим і насиченим без зайвого клопоту.
Гуляш — це страва, яку обожнюють у багатьох країнах світу. Ароматний соус, ніжне м’ясо та поєднання спецій роблять його ідеальним як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Часто господині стикаються з проблемою занадто рідкого соусу, який складно загустити. Зазвичай використовують борошно чи томатну пасту, однак є інший продукт, який впорається не гірше й навіть подарує страві приємного смаку. Це звичайнісінький картопляний крохмаль. Про це пише ресурс «Добрі Новини».
Як правильно вибрати м’ясо для гуляша
Секрет соковитої страви починається з якісного шматка м’яса.
- Яловичина: вирізка, лопатка або м’якоть задньої ноги. Найніжніший гуляш виходить із тазостегнової частини.
- Свинина: найкраще підходить вирізка чи шийка з тонкими жировими прошарками. Перед готуванням м’ясо треба очистити від плівок і хрящів.
Як приготувати густий і смачний гуляш без борошна та томатної пасти
- Спершу обсмажте м’ясо на сильному вогні 3–5 хвилин, щоб воно «запечаталося» та залишило сік всередині.
- Для тушкування використовуйте товстостінний посуд — ідеально підійде чавунний казан чи сотейник.
- Якщо додаєте овочі — моркву, цибулю або перець, їхня кількість має дорівнювати кількості м’яса.
- Щоб зробити соус густим, розведіть чайну ложку крохмалю в холодній воді та поступово влийте до гуляша. Якщо густина недостатня, додайте ще половину ложки, попередньо розчинивши у воді.
Рецепт класичного гуляша з густим соусом
Інгредієнти:
- 1 кг яловичини
- 2 цибулини
- 2 моркви
- 4–5 ст. л. томатної пасти за бажання
- спеції, сіль — за смаком
- 1 ч. л. крохмалю
- рослинна олія
- Наріжте м’ясо кубиками 15–25 г, приправте перцем.
- Швидко обсмажте шматочки до золотистої скоринки та перекладіть до каструлі.
- На сковороді підсмажте цибулю і моркву до золотистого відтінку.
- Додайте томатну пасту, якщо бажаєте, влийте трохи води та перекладіть овочі до м’яса.
- Налийте стільки води, щоб вона майже покривала м’ясо, приправте спеціями.
- Тушкуйте на слабкому вогні 1–1,5 години.
- За 10 хвилин до готовності розведіть крохмаль у холодній воді та поступово введіть у гуляш, постійно помішуючи.
Як результат, ви отримаєте ніжне м’ясо та густий, ароматний соус без використання борошна.