Контракти.ua

1506  —  08.09
Запечені перці, тушковані у сметані: рецепт ароматної страви з ніжним соусом
Запечені перці, тушковані у сметані: рецепт ароматної страви з ніжним соусом

Солодкий перець — справжній скарб, який варто використовувати по максимуму.

Його яскравий колір, ніжна текстура та користь для здоров’я роблять цей овоч улюбленцем на кухні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Одним з найсмачніших способів його приготування є запікання з подальшим тушкуванням у сметані. Така страва виходить ніжною, ароматною і дуже ситною, а готується доволі просто. Цей рецепт, про який розповіли на сторінці Nata.cooking, стане чудовою ідеєю як для сімейної вечері, так і для святкового столу, адже перці у сметанному соусі мають апетитний вигляд і вмить зникають з тарілок.

Інгредієнти

солодкий перець - 10 шт.

цибуля - 1 шт.

великий стиглий томат - 1 шт.

сметана - 150–200 г

сіль

чорний перець

часник

зелень (кріп, петрушка, кінза)

Приготування

  1. Викладіть вимиті перці на деко, застелене пергаментом. Запікайте за температури 200°C 20–30 хв, доки шкірка не почне темніти і з’являться підпали.
  2. Перекладіть гарячі перці до глибокої тарілки, накрийте харчовою плівкою або кришкою. Залиште на 10–15 хв, так шкірка легко зніметься. Потім очистьте перці від шкірки й насіння.
  3. На сковорідці розігрійте трохи олії, обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте подрібнений томат, тушкуйте ще 2–3 хв.
  4. Додайте очищені перці, сметану, часник і спеції. Перемішайте, доведіть до кипіння та готуйте на повільному вогні ще 5–7 хв.
  5. Перед подаванням щедро посипте свіжою зеленню.

Подавання

  • як самостійна овочева страва з тостами чи хлібом;
  • як гарнір до м’яса чи риби;
  • у поєднанні з відварною картоплею або гречкою.

Ця страва подарує вашій оселі неймовірний аромат літа та свіжості. Запечені перці у сметані — це простий спосіб перетворити буденний обід або вечерю на справжню гастрономічну насолоду.

Статьи по теме
Запечені перці з запашною олією: рецепт фантастично смачної закуски
Запечені перці з запашною олією: рецепт фантастично смачної закуски

Запечені перці — це страва, яка вміє закохувати у себе навіть тих, хто зазвичай байдужий до овочів.
26.08 — 414