Завдяки правильній заготівлі грибів на зиму, вони збережуть смак і аромат.
Сезон грибів триває. Це ідеальний продукт, який можна зберігати по-різному та згодом по-різному використовувати для приготування страв. Заморожування, сушіння та маринування — найкращі способи заготування грибів на зиму. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Кулінари радять заморожувати дрібні грибочки, сушити — "ароматні", як білі, а маринувати ті, що гарно тримають форму — маслюки або опеньки.
ТСН.ua підготував для вас поради, як заготувати гриби на зиму. Вони підійдуть для різних видів грибів: від білих і підберезників до лисичок та шампіньйонів.
Які гриби краще заморожувати: білі гриби, підберезники, підосичники, лисички, маслюки, шампіньйони.
Очистьте гриби від сміття та промийте. Дайте добре обсохнути. Великі гриби наріжте, а дрібні краще залишати цілими.
Варіанти заморожування:
Зберігати у морозильнику до 12 місяців.
Які гриби краще сушити: білі гриби, підберезники, підосичники, опеньки.
Приготування
Зберігати у скляних банках чи полотняних мішечках у сухому місці до 2 років.
Які гриби краще маринувати: маслюки, опеньки, шампіньйони, лисички.
Приготування
1 ст. л. солі,
2 ст. л. цукру,
3–4 лаврові листки,
кілька горошин перцю,
3 ст. л. оцту (9%).
Зберігати у прохолодному місці до 12 місяців.
Нагадаємо, ми писали про те, як правильно заморозити лисички, щоб гриби зберегли смак та аромат.