460 — 06.09
Cмачніші за огірки: рецепти солоного та солодкого маринованих кавунів
Кавуни добре смакують не лише свіжими, а й консервованими.
Сезон кавунів досі триває. Насолоджуватися ними можна не лише зараз, а й узимку. Для цього ягоду можна законсервувати. Консервований кавун добре смакує як самостійна страва, також його можна додавати до салатів. Про це повідомляють Контракти.UA.
ТСН.ua підготував рецепти маринованих кавунів.
Солоний малосольний кавун на зиму
Інгредієнти:
- кавун — 1,5–2 кг (середнього розміру)
- часник — 4–5 зубків
- кріп
- листя смородини та вишні
- чорний перець горошком — 8–10 шт.
- лавровий лист — 2–3 шт.
- вода — 1 л
- сіль — 2 ст. л.
- цукор — 1 ст. л.
- оцет 9% — 2 ст. л.
- Кавун наріжте скибками або великими кубиками разом зі шкіркою.
- На дно стерилізованої банки покладіть трохи спецій: кріп, часник, листя, перець, лавровий лист. Далі шарами викладіть кавун і знову перекладіть спеціями.
- Для приготування розсолу закип’ятіть у каструлі воду, додайте сіль і цукор. Проваріть 1–2 хвилини. Зніміть з вогню і додайте оцет.
- Гарячим розсолом залийте кавун у банці до верху. Банку накрийте кришкою та стерилізуйте в каструлі з гарячою водою (3-літрову — 15 хвилин).
- Після цього закрийте герметично кришкою, переверніть догори дном, укутайте ковдрою до повного охолодження.
- Зберігайте у прохолодному місці. Через 3–4 тижні малосольний кавун уже готовий.
Солодкий малосольний кавун на зиму
Інгредієнти:
- кавун — 400 г
- мед — 20 г
- цукор — 1 ст. л.
- сіль — 10 г
- оцет — 30 г
- вода — 500 мл
- Кавун ретельно помийте та наріжте трикутниками разом зі шкіркою.
- Розкладіть шматочки до стерилізованих банок. Кожну банку залийте окропом і залиште на 15 хвилин.
- Після цього злийте до каструлі рідину з кавунів. Додайте до неї цукор, сіль, мед та оцет. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
- Розлийте маринад по банках і закрутіть кришками. Переверніть догори дном, закутайте ковдрою до повного охолодження. Зберігайте у прохолодному місці.