Лисички не рекомендують заморожувати сирими, бо після розморожування вони можуть гірчити.
Заморожувати можна не тільки свіжозібрані грибочки, а й відварені, і навіть смажені. А щоб вони не втратили свої корисні і смакові властивості, робити це потрібно правильно. Про це повідомляють Контракти.UA.
Як заморозити лисички на зиму, читайте у матеріалі ТСН.ua.
Важливо, обрати для заморожування свіжі молоді гриби без пошкоджень. Їх треба очистити їх від листя, піску та сміття.
Заморожені гриби можна зберігати до 12 місяців. Перед приготуванням лисички можна не розморожувати - відразу починайте готувати. Так вони збережуть форму й смак.
Нагадаємо, ми писали про те, як правильно збирати й готувати гриби, щоб уникнути отруєння.