Баклажани — це універсальний овоч, який чудово підходить для літніх страв і не менш смачно зберігається у вигляді зимової заготівлі.
Одним із найпопулярніших варіантів є баклажани по-корейськи — пряна, ароматна та водночас легка закуска, яка додає пікантності будь-якому застіллю. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Ця страва поєднує яскравий смак овочів із гостро-солодкими нотками соєвого соусу, часнику та коріандру. А завдяки правильному способу приготування вона зберігає апетитний вигляд і довго стоїть у банках, про це розповіли на сторінці VD Necrasova.
Баклажани - 3 кг
Перець солодкий - 1 кг
Перець гострий - 200 г
Помідори - 1,5 кг
Цибуля - 600 г
Петрушка (або кінза, кріп) - 70 г
Сіль - 3 ст. л
Олія рослинна - 300 мл
Соєвий соус - 6 ст. л
Мелений коріандр - 1,5 ст. л
Цукор - 1,5 ст. л
Часник - 2 головки
Оцет 9% - 50 мл
10. Влийте оцет, перемішайте та тушкуйте ще 3–4 хв.
11. Гарячу закуску одразу розклаліть у простерилізовані банки, закрийте кришками та переверніть догори дном. Накрийте ковдрою до повного охолодження.
Баклажани по-корейськи — це не лише смачна зимова закуска, а й справжня окраса святкового столу. Вони зберігають форму, виходять соковитими та ароматними, а пряний соус на основі томатів, часнику та спецій робить їх улюбленою стравою для всієї родини.