Щоб омлет на сковороді був пишним і не осідав, достатньо правильно збити яйця, дотримуватися температурного режиму та накрити сковороду кришкою. Така страва вийде легкою, високою, золотавою і апетитною, наче з ресторану.
Багато хто звик готувати омлет із додаванням молока, вважаючи, що саме воно робить страву повітряною і високою. Насправді молоко часто забиває текстуру й призводить до того, що омлет втрачає пишність і швидко осідає. Якщо хочете приготувати ніжний, ароматний і справді пишний омлет, відмовтеся від молока та скористайтеся цими простими кулінарними хитрощами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Молоко під час нагрівання виділяє багато вологи, яка перетворюється на пару. Через це страва часто виходить водянистою і після зняття зі сковороди швидко падає. Яйця ж самі по собі мають достатньо білків, щоб створити легку та пишну структуру, їх треба лише правильно збити.
Для аромату можна додати свіже подрібнене зелене листя — кріп, петрушку й базилік. Сир твердих сортів чи бринза зроблять смак насиченішим і допоможуть зберегти пишність омлету. Якщо любите дієтичні варіанти, можна приготувати омлет лише з білків, він теж буде ніжним і легким.