Бульйон вважається однією з найулюбленіших перших страв. Він виходить насиченим, прозорим та ароматним, якщо дотримуватися правил його приготування.
Проте є овоч, який здатен повністю зіпсувати його смак і зовнішній вигляд. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Кожен інгредієнт впливає на колір, аромат і навіть прозорість бульйону. Наприклад, підпечена цибуля додає глибини смаку, але під час смаження в ній утворюється акриламід — речовина, яку вважають потенційно шкідливою. Тому вкрай важливо знати, що можна, а що не варто класти в каструлю.
Найбільш небажаний інгредієнт — це болгарський перець. У стравах на зразок рагу чи фаршированих овочів він дуже доречний, але для бульйону категорично не підходить. Причини прості:
У результаті легкий класичний суп перетворюється на важку та перевантажену страву.
Болгарський перець — не єдиний продукт, який псує гармонію бульйону, тому кухарі радять обережно ставитися й до таких овочів.
Щоб отримати класичний прозорий бульйон із насиченим смаком, використовуйте:
А для легкої пікантності можна додати зубчик часнику, сушений гриб або дрібку любистку. Такий набір прянощів зробить страву ароматною, збалансованою й апетитною.