Контракти.ua

679  —  26.08
Як приготувати котлети з гречки, картоплі та зелені
Як приготувати котлети з гречки, картоплі та зелені

Ці котлети не містять м’яса, але з овочів вони виходять також дуже смачними та корисними, а якщо у вас ще й залишилася гречана каша з обіду, то котлети готуються дуже швидко.

Для приготування котлет знадобляться інгредієнти, які практично завжди знайдуться в домі будь-якої господині. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

гречана крупа- 1 скл.

Вода - 2 скл.

Картопля - 400 г

куряче яйце - 1 шт.

чорний мелений перець

сіль

зелень (кріп, петрушка)

олія

  1. Гречану крупу промийте, залийте водою, посоліть. Доведіть до кипіння, зменште вогонь до мінімуму і варіть 20 хвилин. Остудіть.
  2. Картоплю почистьте, помийте і натріть на крупну тертку, відтисніть картопляний сік.
  3. Зелень промийте під проточною водою і дрібно наріжте.
  4. До миски викладіть гречку, картоплю, яйце, зелень, чорний мелений перець, сіль і добре перемішайте.
  5. Змочіть у воді руки і сформуйте невеликі котлети, кожну обваляйте в борошні.
  6. У пательні на середньому вогні розігрійте олію, викладіть котлети та обсмажте їх з двох боків до золотистої скоринки.

Поради:

  • Якщо маса вийшла дуже рідкою, додайте одну столову ложку пшеничного борошна.