Скільки часу насправді можна зберігати курятину в морозилці без утрати смаку та якості м’яса.
Як правильно заморожувати курку, щоб довго зберігалася і не втратила своїх смакових властивостей. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Заморожування — це надійний спосіб продовжити свіжість продуктів, особливо м’яса. Однак навіть у морозильнику курятина не зберігатиме свої смакові та корисні властивості вічно. Якщо тримати її надто довго, м’ясо може втратити свій смак, аромат і текстуру, а також може стати непридатним до вживання. Про це пише ресурс healthnews.obozrevatel.com.
За даними FoodSafety.gov, окремі частини курки — стегна, гомілки, грудки та крильця, можна зберігати замороженими до 9 місяців, а цілу тушку — до одного року. Проте кухарі радять не чекати, поки спливе максимальний термін, адже смак починає помітно погіршуватися значно раніше. Шеф-кухар Томас Тілака Калб зауважує, що курятину найкраще вживати упродовж перших двох місяців після заморожування, щоб насолодитися її справжнім смаком і ніжною текстурою.
Якщо морозильна камера підтримує стабільну температуру -18°C або нижче, курку можна зберігати без обмеження за безпечністю, але якість м’яса все одно знизиться після року.
Найкращий смак і якісна текстура курятини зберігаються у перші 2-3 місяці. Після цього вона може стати значно сухішою й менш ароматною. Якщо м’ясо пролежало понад 9 місяців, краще утриматися від його вживання.
Перед приготуванням зверніть увагу на:
Доктор Браян Куок Ле наголошує, що низькі температури призупиняють розмноження бактерій, але вони не вбивають ті мікроорганізми, що були на м’ясі до заморожування.
Морозильний опік з’являється через зневоднення та окислення поверхні м’яса. Він нешкідливий, але робить м’ясо сухим і несмачним. Щоб запобігти цьому: