1149 — 10.08
Бульйон буде прозорим, як джерельна вода: просто додайте цей овоч після закипання
Бульйон буде прозорим, як джерельна вода: просто додайте цей овоч після закипання
Кожна господиня намагається зварити ідеальний прозорий бульйон. Однак дуже часто навіть найякісніше м’ясо, чиста вода і вчасно знята пінка не гарантують потрібного результату — і річ ось у чому. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Виявляється є один простий, але дієвий секрет, який допоможе зварити прозорий бульйон без каламуті. Треба лише додати цибулину в лушпинні. Про це пише ресурс «Добрі Новини».
Чому саме цибуля в лушпинні робить бульйон прозорим
Під час варіння м’яса, особливо на кістках, у воду потрапляють білки, які й надають бульйону мутності. Зняття пінки лише частково вирішує проблему. А от ціла цибулина з лушпинням працює як природний фільтр — овоч вбирає зайві домішки, надає легкого присмаку й аромату та красивого бурштинового кольору.
Як і коли правильно класти цибулю в бульйон
- Не треба чистити цибулю, ретельно помийте і кидайте з лушпинням, бо саме воно має ефект очищення бульйону.
- Додавати цибулю необхідно після першого закипання, коли зняли піну.
- Варіть до кінця, цибулина легко виймається і не розвалюється.
Що ще зробити, щоб бульйон вийшов прозорим
- Варіть на малому вогні 2-3 години — це робить бульйон прозорим і насиченим.
- Не доливайте воду в процесі варіння — краще одразу налити потрібну кількість.
- Соліть лише наприкінці приготування — тоді бульйон буде ніжнішим.
- Не забувайте овочі: морква, селера, лавровий лист і перець горошком — це класичний набір для насиченого смаку й аромату.