Контракти.ua

414  —  05.08
Варення з абрикосів: популярні та прості рецепти приготування
Варення з абрикосів: популярні та прості рецепти приготування

Варення з абрикосів: популярні та прості рецепти приготування.

Рецепти корисного, смачного варення з абрикосів — класичного, половинками, «п’ятихвилинки», з горіхами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Користь варення з абрикосів

Абрикосове варення зберігає максимум корисних властивостей ягоди. Воно містить вітаміни групи В, С, Н, Е, Р, РР, мінеральні сполуки, залізо, кальцій, калій та фосфор. А вміст вітаміну А і калію в абрикосі більший ніж в інших фруктах. Абрикос містить велику кількість провітаміну А, каротину, які роблять шкіру гладкою та шовковистою, а волосся — густим, блискучим та здоровим.

Варення з абрикосів в помірних кількостях буде корисне вагітним, дітям і людям похилого віку, завдяки високого вмісту калію ти, хто страждає на серцево-судинні захворювання.

Розповідаємо популярні рецепти смачного, легкого в приготуванні варення з абрикосів.

Класичний рецепт абрикосового варення

Інгредієнти:

  • абрикоси — 1 кг
  • цукор — 700 г

Приготування класичного варення з абрикосів

  • Абрикоси треба промити та видалити кісточки.
  • Засипаємо цукром та залишаємо на ніч.
  • Якщо хочемо, щоб варення було густим, зранку зливаємо воду.
  • Ставимо варення на невеличкий вогонь, варимо після того, як закипить 30 хвилин. Знімаємо пінку.
  • Готове варення розкладаємо в чисті, стерилізовані банки.
  • Закриваємо банки, перевертаємо та накриваємо, наприклад, ковдрами, щоб варення довше залишалось теплим.

Як зварити абрикосове варення бурштинового кольору з цілими половинками

Інгредієнти:

  • абрикос — 1 кг,
  • цукор — 600-800 г,
  • вода — 4-5 ст. л

Приготування абрикосового варення половинками:

  • В посудину, в якій будемо варити варення наливаємо кілька ложок води, щоб повністю покрити дно. Додаємо пару ложок цукор та розмішуємо до утворення сиропу.
  • Розрізаємо абрикоси на половинки, видаляємо кісточку і складаємо в місткість з водою і цукром.
  • Зверху фрукти засипаємо цукром. Кількість цукру можна змінювати залежно від смаку, який бажаєте отримати. Ставимо на мінімальний вогонь.
  • Як тільки цукор почне розчинятися, навіть якщо він розтанув не весь, місткість з варенням потрібно прибрати з вогню. Поставити на 2 години.
  • Знову поставити варення на вогонь та довести до кипіння. Перевірити, чи повністю розчинився цукор та утворився сироп. Відставляємо варення на добу.
  • Настояне варення ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і закриваємо в підготовлені банки.

Рецепт приготування варення з абрикосів «П’ятихвилинка»

Інгредієнти для «П’ятихвилинки»

  • Абрикоси — 1 кг.
  • Цукор — 1 кг.
  • Вода — 200 г.

Готуємо абрикосову «П’ятихвилинку»

  • Абрикоси відібрати, помити, посушити, видалити кісточки.
  • У місткість насипте цукор, влийте воду та поставте на середній вогонь варитися поки цукор повністю розчиниться. Сироп довести до кипіння і варити 10 хв. Після цього вимкніть вогонь.
  • Покладіть підготовлені абрикоси в гарячий сироп і залиште на 1 год. Після цього на середньому вогні, акуратно помішуючи, доведіть до кипіння і варіть 5 хв. Зніміть з вогню та повністю остудіть.
  • Доведіть варення до кипіння, варіть 5 хв і повністю остуджуйте ще 3-4 рази, поки варення не буде повністю готове.
  • Як перевірити готовність? Капніть гарячий сироп на блюдце, залиште на 1 хв, а потім поверніть блюдце — крапля не повинна розтікатися.
  • Останній раз доведіть варення до кипіння, розлийте гарячим в чисті, сухі банки, закрийте металевими кришками та остудіть.

Абрикосово-шоколадне варення з горіхами

Інгредієнти для приготування абрикосового варення

  • Абрикос — 2 кг.
  • Цукор — 2 кг.
  • Масло — 140 г
  • Какао-порошок — 80 г
  • Грецькі горіхи — 1 ст.

Приготування абрикосово-шоколадного варення з горіхами

  • Помиті, очищені від кісточок абрикоси засипте цукром.
  • Залиште суміш на ніч, щоб цукровий пісок повністю розчинився, а абрикоси стали соковитими.
  • Зранку проваріть абрикоси з цукром на середньому вогні 20 хвилин. Дати варенню охолонути.
  • Знову поставте варення на вогонь, але вже з додаванням вершкового масла. Проваріть 20 хвилин. Знову остудіть повністю.
  • Втретє поставте на вогонь, але вже з додаванням какао та горіхів. Помішуючи варіть варення на повільному вогні 15 хвилин.
  • Розлийте варення у стерильні банки та закрийте.
Статьи по теме
Варення з абрикосів: популярні та прості рецепти приготування
Варення з абрикосів: популярні та прості рецепти приготування

Рецепти корисного, смачного варення з абрикосів -- класичного, половинками, "п'ятихвилинки", з горіхами.
11.07.23 — 791