539 — 31.07
Сніданок після 50: яким має бути ранкове меню, щоб зберегти здоров’я серця та кісток
Сніданок після 50: яким має бути ранкове меню, щоб зберегти здоров’я серця та кісток
Хоча неможливо повністю зупинити вікові зміни, правильний раціон здатен уповільнити процеси старіння. Правильний сніданок після 50 років — це не лише турбота про своє здоров’я, а й важливий крок до активного і повноцінного життя. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
З віком організм потребує більш уважного ставлення до харчування. Особливо це стосується людей зрілого віку. У цей період зростає ризик серцево-судинних захворювань, знижується щільність кісткової тканини, тому підвищується ймовірність переломів. Щоб зменшити ці ризики, важливо включити до свого ранкового раціону продукти, які сприяють здоров’ю серця і зміцненню кісток. Про це пише ресурс gazeta.ua.
Продукти, які варто включити у сніданок після 50 років
- Яйця. Багаті на білок і поживні речовини, вони допомагають зберегти м’язову масу, підтримують роботу мозку та сприяють здоров’ю кісткової системи.
- Вівсянка. Регулярне вживання вівсяної каші знижує рівень «поганого» холестерину, покращує роботу серця і позитивно впливає на пам’ять.
- Натуральний йогурт є джерелом пробіотиків, які зміцнюють мікрофлору кишківника, та кальцію — ключового елементу для міцності кісток.
- Сир. Особливо твердий, який містить багато кальцію та вітаміну D, що сприяє кращому засвоєнню мінералів.
- Горіхи й авокадо містять корисні жирів, що допомагають підтримувати серцево-судинну систему в тонусі та регулювати тиск.